![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 16 February 2018 ![]() |
Wiem ze temat malo racingowy ale witki juz mi opadaja...
Prosze o pomoc bardziej doswiadczonych kolegow w dieslach. Pacjent to volvo z opisu, sterownik me15.7 Wszystko ganialo elegancko. Az wyjalem akumulator i wlozylem ... Atko za pierwszysm razem odpalilo jak zwykle, pochodzilo troche. Dodalem gazu , jednak zamiast przegazowki silnik zdechl. Nastepnym razem odpalil juz z wielkim trudem, zalapal na chwile i zgasl. I tak jest teraz caly czas, zapala na moment (trudno) i gasnie po sekundzie. Pozyczylem autocoma delphi. Wykasowalem wszystkie bledy, i zaden nowy sie nie pojawil. Pokazuje wyprzedzenie zaplonu -5 stopni, gdy odpali wartosc wzrasta do kilku stopni na plus i koniec. Dawka paliwa pokazuje przy rozruchu 14-25 mg/h. Po chwili oczywiscie zero. Odczyty czujnikow ok. Zastanawia mnie blok nr. 46. Podpisany jest ograniczenie dawki paliwa i w trakcie rozruchu pokazuje wartosci prawie takie jak cala dawka paliwa. Raz podczas rozruchu pokazalo (w dawce paliwa) ponad 30 mg i wtedy odpalil ladnie , oczywiscie za moment zgasl. Podczas tych sekund pracy pali na wszystkie gary i dziwiek ma normalny - wstepnie wykluczam rozrzad. CO TO MOZE BYC?? Jesli immo to by pokazal sie blad .. nie mam juz pomyslow |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|