![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: z Reguły ![]() |
zauważyłem że w nowym nabytku powierzchnie po których ślizga się szyberdach sa zupełnie suche. co raczej nie wpływa pozytywnie na jakość jego pracy
jeśli smarować to czym? wazelina, jakiś smar konkretny, coś innego? czy poza tym warto coś jeszcze robić jeśli działa poparwnie? jakoś na kilkanaście aut jakie posiadałem, to jest drugie z szyberdachem, a przy pierwszym ogólnie mało mnie interesowało co się dzieje z szybrem bo służyło do kompletnie bezstresowego tłuczenia po mieście -------------------- ///M
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja u siebie smarowałem białych smarem z dodatkiem teflonu. Coś jak do zawiasów. White lithium grease....
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 May 2007 Skąd: Oświęcim ![]() |
polecam biały smar jak kolega pisał z valvoline można kupić w spraju byłem bardzo zadowolony
sikasz nim potem konsystencja zmienia się w gesty smar |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Ten Valvo jest całkiem całkiem. Tylko ostrożnie, nie przesadzić. Lepiej zrobić na dwa razy niż jednorazowo nałożyć za dużo a później się z tym miziać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: z Reguły ![]() |
polecam biały smar jak kolega pisał z valvoline można kupić w spraju byłem bardzo zadowolony sikasz nim potem konsystencja zmienia się w gesty smar czy to nie jest taki smar jak do łańcuchów motocyklowych bo mam właśnie taki tylko Shella - w spraju - po nałożeniu ma jasną barwę i stałą konsystencję -------------------- ///M
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Możesz zarzucać. Nie zaszkodzi.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Wurth np ma w ofercie suchy zmar z teflonem. Po pryśnięciu nie ma po nim śladu, poza tym, że lżej chodzi. Pryskałem tym u siebie szyber i szyny foteli, dodatkowo w uszczelki, po których jeźdżą szyby drzwi i jest mega miodnie.
Ma to nie tylko Wurth, kupowaliśmy kiedyś także z Normfest. -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 04:34 |