![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_shafter_* |
![]()
|
![]() |
Witam
Kolejny zestaw B8 do BMW z zerkopolu, tym razem do E91 wczesniej w E46. I ta sama historia, tylne amortyzatory rozlane po poł roku i niecałych 20kkm, lewy tył do tego metalicznie szpetnie stuka. IDENTYCZNIE miałem w poprzedniej E46 gdzie zerkopol rozlał sie i zatarł tłoczysko w ciągu poł roku. Czy oni produkują te amory samy i nalepiają hologram bilstein ?? Czy "oryginalny" bilstein też sie tak zachowuje ? Cos mi tu mocno smierdzi bo takie historie przewijają sie praktycznie wszedzie na forach. Czekam na opinie. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 13 October 2002 Skąd: gda ![]() |
Znam dobrze co najmniej 4-5szt. e30 318is (a jakbym popytał to pewnie więcej) które jeżdzą często i ostro w bmw-challenge, rallylandzie, superoesie poznańskim i innych podobnych imprezach na bilu by zerko i zero problemów - w niektórych przypadkach auta mają za sobą dwa pełne sezony, kilkadziesiąt! imprez - czyli kilka tysięcy km jazdy na ostro!
-------------------- 318is
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
moze amorek standardowej dlugosci a zawias obnizony?
za dlugi amor jednym slowem... |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 01 May 2010 Skąd: Łomża ![]() |
B8 to raczej nie za długi.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
b8 nie ma nic wspolnego z rozmiarem, to jest tylko typ amorka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
W większości przypadków ma skrócony skok wzg B6 i jak sprężyna potrafiła wyjść poza zakres jego pracy to mogło to na niego negatywnie wpłynąć
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
Ja mam w dupowozie B6 (z innego źródła) i Eibacha -40/-30 mm od półtora roku i nie ma z tym żadnych problemów.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
u mnie w e46 tył wystukał sie przy 5tyś a przód po 15tyś... nigdy więcej tego dziadostwa nie założe. po założeniu tyłu z m3 i przodu m-tech mam spokój po 60tyś... auto używane tylko na drogach
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 16 March 2007 ![]() |
miałem identyczną konfigurację jak kolega borsuk - 65 tys km bez problemów
|
|
|
![]() ![]() |