![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 07 June 2006 ![]() |
jako ze w naszym kraju to malo popularne auto ogolnie a tuningowancyh sztuk to woogle nie widzialem pozadnie to moze ktos z tego forum wie conieco o tych autach ??jaki jest limit seryjnego silnika,sprezaki napedów??jakie warto by przeprowadzic pierwsze modyfikacje itd
auto trafilo do warsztatu i najpierw sa usuwane niudolne próby tjiuningu a puźnie przywrocenie auta do seri zdrowej i dopiero modyfikacje z głową i od was chcial bym sie dowiedziec czegos madrego bo nic nie moge znalezc na ten temat po polsku a angieslki jest mi nieznany ![]() z góry dziekuje |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
S2 nie ma turbiny.. przynajmniej nie seryjne. Turbo seryjne jest 2.5 8V, ale był kiedyś dawno (mniej więcej 2002) projekt silnik S2 3.0 16V + turbina w srebrnym 944 z warszawy, pamiętam że nie chodziło to do końca tak jak trzeba. Silniki generalnie są wytrzymałe, skrzynie też, jest do tego niezłe całkiem zaplecze części:
http://www.lindseyperformance.com - mnóstwo części i zestawów na podnoszenie mocy (polecam ich zestaw 340 RWHP - jest już przetestowany mocno i sprawdzony, fajnie chodzi i na seryjnym silniku) http://www.speed-6.com/ http://www.powerhaus.com/944t.htm -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
robilem kiedys 944T dla klijenta
chip , modyfikacja dolotu , IC podniesione doladowanie wrazenia z jazdy po modach byly naprawde duze , auto ma potencjal od poczadku a po podniesienu doladowania zaczyna sie robic bardzo wesolo ![]() -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
S2 nie ma turbiny.. przynajmniej nie seryjne. Turbo seryjne jest 2.5 8V, ale był kiedyś dawno (mniej więcej 2002) projekt silnik S2 3.0 16V + turbina w srebrnym 944 z warszawy, 9ff zrobiło taki projekt - 944S2 biturbo... ![]() -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
no tak chyba cos pomyliłem w kazdym razie jest to auto 944 turbo z silnikiem 2,5litra moc seryjna 250km
do ilu mozna podniesc boost na seryjnej mapie??artix czy jak wysalali bysmy Ci ecu to zrobil bys remap tam u siebie??czy moze lepiej jechac do kogos w polsce i po zrobieniu wydechu i fmic zrobic remap na obciązeniówce??ktos w polsce wogole ogarnia tak porządnie elektornike w tym aucie?? jest to ex auto Dawida z gdyni(porscheee) w jego rekach kiedys robiło 12,7 na cwiartke i miało 308km puzniej miało dzwona zmienilo własciciela i jakos dziwnym trafem przestało tez jezdzic pomimo iz rozbity był tył auta ![]() nawet trafiło do Dawida spowrotem, ale ten stwierdził ze nie potrafi pomoc w odzyskaniu werwy w tym aucie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 June 2004 Skąd: Gdynia ![]() |
za mojej kadencji to auto było dopracowane od A do Z ,tu masz nastepny projek rownie szybki na prostej duzo szybszy na zakretach http://moto.allegro.pl/item362163194_porsc...cjonerski_.html
,ten pierwszy o ktorym piszesz przeszdł wizyty z tego co wiem w wielu warsztatach i kilku włascicieli ,stał tez długo gdzies pod chmurka jest zespawany z 2 ,ogolne z tego auta co ja milem malo co zostało ,co do kompa to napewno remapu nikt lepiej nie zrobi ,mysle ze gdzies sa jakies dziwne patenty lub zakatowanie wybrakowanie itd ja sie za takie sprawy poprostu nie zabieram,w NIKORACING nie naprawiamy tylko przerabiamy klasyczne zdrowe porsche , jak widze takie cos to poprostu sie nie zabieram za robote bo szkoda czasu i nerwow ,w kazdym razie kazdy kto jest zainteresowany przebudowa porsche do 95 roku słuze pomoca,dla jasnosci w seryjnej k26/8 botaka w turbo s siedzi seryjny intecooler starcza w zupełnosci nie ma sensu zmieniac ,moj ma teraz 324 i tez seryjny ,seryjnych map tam juz dawno nie ma ,kompy były robione w szwajcarii...,pytani eczyktos ogarnia w nim elektronike jest ze tak powiem ![]() -------------------- Toyota Supra T 582KM 636Nm et11,805@211.38km/h
Porsche 996 GT2 et11.194@208,49km/h Nissan Skyline GTR et11,013@197.07km/h Porsche 944 TurboS 924S Bmw M3 E46 Mistrz Polski 2007 Turbo+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
moge troche poszperac , jak dobrze pamietam to doladowanie jest tam sterowane elektronicznie
jest w szwecji jeden kolo ktory jest maniakiem tego modelu i on przetestowal doslownie wszystko na wlasnej skorze to jego auto http://www.youtube.com/watch?v=0doDdJyDGg8 moze moglbym wam zalatwic kontakt do niego lub gotowe chipy -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
auto jest naprawiane i modyfikowane u kolegi raptownego " www.raptowny.com " jako ze Huba ma mało czasu i słaby dostep do netu to ja mu pomagam z tej strony
Dawid nie znam turbodaładowanego auta w ktorym nie jest "WARTO" zainwestowac w fmic i lużny wydech ![]() Artix za kazda pomoc bede wdzieczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
własnie po tym filmiku zdecywdowałem sie na białego ,co prawda juz spadł na 23 miejsce w tej tabeli ale przed nim tylko takie fury jak F1 team jordan ,ultima itp ,co do wydechu jak najbardziej sie zgodze ale cooler tak jak mowiłe dali naprade z zapasem...
-------------------- Toyota Supra T 582KM 636Nm et11,805@211.38km/h
Porsche 996 GT2 et11.194@208,49km/h Nissan Skyline GTR et11,013@197.07km/h Porsche 944 TurboS 924S Bmw M3 E46 Mistrz Polski 2007 Turbo+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Sensowna jest konwersja na Turbo S imo.
http://www.geocities.com/MotorCity/Pit/4786/Data.html |
|
|
![]()
|
|
my własnie mowimy o orginalnych turbo S
-------------------- Toyota Supra T 582KM 636Nm et11,805@211.38km/h
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ups, moja wina, choć dam sobie mały palec u nogi uciąć, że nazwa tematu zmieniła się od czasu mojej odpowiedzi. W kaźdym bądź razie sorki za zamieszanie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 04:56 |