![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 27 March 2015 Skąd: silesia ![]() |
Witam, na wstępie chciałbym Wszystkim życzyć radosnych i spokojnych świąt i wszystkiego co najlepsze dla Was.
AMG wyjeżdżam od czasu do czasu, głównie na weekend sobie pojeździć, tym razem auto stało w ciepłym garażu przez 3tyg. do wczoraj jak wieczorem pojechałem 40km do rodziców na wigilię, wszystko było ok, zaparkowałem auto na ulicy, i po 2 godz. jak odpaliłem auto i przejechałem 200m pojawiły się nagle komunikaty: -run flat indicator inoperative -EVB, ABS, ESP inoperative see owner's manual kierownica chodziła ciężko i hamulec, powoli dojechałem do domu, i dzisiaj rano sprawdzam auto zrestartowałem run flat i pojawił się komunikat -run flat indic. only available as soon as ingition is turned on oraz ponownie -EVB, ABS, ESP inoperative see owner's manual czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim, o co tu chodzi? prosze o poradę bo czytam że to może być nierówne ciśnienie w oponach przednich, lub padł któryś czujnik ciśnienia, lub wiele innych od przekrzywionych czujników, kurzu na nich po pompę abs-esp co myślicie pozdrowienia -------------------- c63amg 09 500+
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Niestety wszystko co wypisałeś może być prawdą
![]() U nas jak skrzynia klęczała w AMG to samo było. I jak C-klasą była próba bokiem to też to samo - ale to niby czujniki RUN FLAT zwariowały. Bez Star Diagnosis raczej się nie obejdzie, tak to wróżenie z fusów. |
|
|
![]()
|
|
...tak, to może być wszystko
![]() ale jak czytam dalej u innych to u każdego wskazują takie komunikaty na to to padł czujnik abs lub czujnik ciśnienia w oponach, i oby tylko to -------------------- c63amg 09 500+
|
|
|
![]()
|
|
Jak ze skrzynią nie miałeś problemów i nie waliła Ci trybu awaryjnego (np. że tylko 2 zapięta na Drive) to raczej coś z ABS/RF
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
... ze skrzynią, było ok, trochę też podeptałem na prostej, wczoraj i bawiłem się łopatkami i zmieniała elegancko, czujnik ciśnienia mam, może być różnie to fakt, tylko zastanawia mnie to że tak z niczego sucho bez deszczu, jakiś boków też nie waliłem, nie katowałem, drogi proste bez dziur, i tak po 2h stania se wyskoczył błąd..
-------------------- c63amg 09 500+
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
A najprostszy sposób z odpięciem aku na noc probowales ?
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Najpewniej padł czujnik ABS, w żony BMW nie dawno przerabiałem taki sam temat, choinka na desce, brak ABS, DSC, jakieś komunikaty związane z runflat'ami właśnie.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Auto stało 3tyg. zrobiły się spadki napięcia, podladowalem aku, wykasowali błędy i gra gitara ...
![]() -------------------- c63amg 09 500+
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
W takich samochodach niedoładowana bateryjka bardzo często sypie lampkami choinkowymi na zegarach, trzeba pilnować
![]() |
|
|
![]()
|
|
dokładnie.. się już wie
![]() -------------------- c63amg 09 500+
|
|
|
![]()
|
|
Powiem ciekawszą rzecz - do E60 np. kupiłem jakiś dobry markowy aku, nie pamiętam już jaki ale podchodził. Do F10 niestety trzeba już specjalny AGM, koszt powala, 3-krotnie drożej - mój majster to samo mówi, że niektórzy kupili tańszy i niestety BMW "się sypie" a to tylko prądy szaleją choć aku naładowane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 29 April 2025 - 09:05 |