![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 03 April 2014 ![]() |
Witam :cwaniak:
Z racji tego, że stało się tak, a nie inaczej.. przywracam auto do pierwotnego życia.. SERII ![]() W związku z powyższym będę miał na sprzedaż 'kilka części' z mojego projektu K24a3 Turbo MUGEN ![]() Aby zbudować Turbo potrzebujesz: OBOWIĄZKOWO: 1. Turbina. Turbosprężarka TD-05 Big 16 g Evo 1.100 zł 2. Intercooler Wymiary: Grubość: 5.5 cm Wysokość: 22 cm Szerokość: 75 cm Boki z aluminium (bo plastiki lubią pękać) 400 zł 3. Kolektor pod turbo Custom 1.000 zł 4. Orurowanie pod turbo i intercooler Co w skład wchodzi?? Rura ze stożka do turbiny, potem z turbiny do intercoolera, z intercoolera do przepustnicy/ silnika. 1.000 zł 5. Wydajniejsze wtryski RC Engineering Top Feed 550cc/min Honda - 4.000 zł 6. Wydajniejsza pompa paliwa Tu musialym wymontować swoją która pracuje nadal w moim aucie nowa taka sama to koszt ca 400 zł 7. Świnka Obecnie mam DET 3 - koszt 500 zł. Dodatkowo za strojenie i hamownie z 600 8. Instalacja wodna i olejowa do turbosprężarki Tu koszt okolo 200zl (daje wszystkie węże jakie mi zostały z demontażu) To na tyle części obowiązkowej. Koszt: ca 8200zl NIEOBOWIĄZKOWO (ale bez sensu nie mieć) 1. BOV (Blow OFF Valve) Zaworek, który powoduje, że nadmiar powietrza wyrzucany jest na zewnątrz robiąc psss, a nie wraca na turbinę, która można tym uszkodzić. Greddy TypeS Koszt: 400 zł 2. Wskaźniki - Wskaźnik doładowania (z map sensorem, żeby mozna było ecumastera podpiąć) Greddy: 150 zł - Wskaźniki Autoauge (EGT, Oil temp) z trójnikiem pod czujnik temp oleju 350 zł Daszek do CL przerobiony pod 3 zegary/ flok: 300zł 3. MBC (manual boost controler) Zaworek do zwiększania ręcznie ciśnienia doładowania. Koszt 50 zł 4. Kontroler ciśnienia paliwa Jak wtryski i pompa to za mało do zadanego doładowania to podkecamy i troche wiecej benzynki mamy(mój ma uszkodzony zegar wskazujacy- można dokupić bo to czesta ich przypadlość, ale działa w 100%) Koszt. 100 zł 5. Wydech 2,5" Mam cały z kwasówki przelot - nie sprzedaję :diabelfaja: 7. Sprzęgło Zostawiłem sobie, Całość części nieobowiązkowej: 1.350 Razem TURBO KIT pod k24a3 : 9.600 zł To jest cena już mocno zaniżona poneważ interesuje mnie sprzedaż całęgo zestawu. Dodatkowo: Posiadam na sprzedaż cześći z silnika k24a3 tj. - Korbowody kute Carrillo - 4.000 (4 sztuki kpl.) - Kute tłoki JE Pistons 3.000 (3 sztuki) - Głowica kompletna k24a3 z wałkami rozrządu, kołami, zaworami, hydro popychaczami oraz wszystkim co jest + łańcuch 1200zł - Miska olejowa z powrotem pod Turbo z K24 250 zł Ofertę kieruje do osób na prawdę zainteresowanych (nie tych którzy kupują oczami) więc jeśli nie jesteś zainteresowany i pewny to nie rezerwuj nie zabieraj czasu sobie jak i mnie.. Wysyłka na koszt kupującego preferuje odbiór osobisty na terenie Warszawy. tel. 792 312 223 ( prosiłbym o kontakt telefoniczny - gdyz mało czasu mam, aby być na forum dostepnym) Pozdraiwam BartekL ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 10:32 |