![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: co chwilę gdzie indziej ![]() |
Potrzebuję zorganizować wysyłkę silnika. Czy znacie jakieś namiary na tania wysyłkę palety ??
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Każdy broker usług kurierskich, przejrzyj ceny i będziesz wiedział kto bierze palety najtaniej. W 200 złotych raczej na pewno się zmieścisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 March 2007 Skąd: Wyszków ![]() |
ja ostatnio wysyłałem za 150zł dpd, przez stronę furgonetki i było to za pobraniem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Nie wiem czy nadal, ale nie wszystkie firmy kurierskie przyjmuja silniki i skrzynie. Tlumacza sie tym, ze bardzo czesto wycieka z nich olej i plyn.
-------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
bo trzeba wszystko wylać i pod silnik podłożyć jakis pochłaniacz płynów, najlepiej grubą gąbkę.
|
|
|
![]()
|
|
Przeczytałem regulamin firmy KEX i jest zapis:
K-EX może odmówić przyjęcia do wykonania usług polegających na przewozie: y)akumulatorów, silników, skrzyni biegów zalanych płynami. Więc jak będzie suchy to spokojnie pojedzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 18 February 2005 Skąd: Południe ![]() |
Mi po wpisaniu w zawartosc przesylki "silnik" odmawiali. Ale próbuj.
edit: oczywiscie, ktoś w końcu to odebrał, tylko nie pamiętam już jaka spedycja. Czasem warto wystawić ofertę na clicktrans. Przewoziłem rózne, niewymiarowe rzeczy za pośrednictwem tej platformy. -------------------- 911 992 4S
M5 F90 800KM |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
Najtansze sa Pekaes i Poczta Polska
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 25 August 2009 Skąd: Łapy / Białystok ![]() |
Dhl bierze silniki, dpd też.
Złej olej, na paletę połóż szmaty, gąbki postaw na to silnik, zepnij pasami i ostreczuj. Ja wysyłam paczki przez superpaczka.pl. W liście przewozowym wpisz akcesoria motoryzacyjne. |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 27 August 2004 Skąd: WaWa ![]() |
Clicktrans, kurierem też nie raz wysyłałem, ale warto dobrze określić konkretnie wagę, jak zważą u siebie i minie się z deklaracją to koszt zwykle x2.
|
|
|
![]()
|
|
Kończąc temat.
Silnik wysłany za pomoca portalu Clicktrans. Zapakowany był na połówce europalety. Wcześniej cały zakres przewozu został ustalony. Kierowca przyjechał pojazdem z windą i paleciakiem. Wszystko zostało załatwione profi. Zaznaczam, że nie mam żadnych powiązań z tym portalem. |
|
|
![]()
|
|
z ciekawości jaki koszt?
moze bardzej się opłaca inż kurierem |
|
|
![]()
|
|
z ciekawości jaki koszt? moze bardzej się opłaca inż kurierem 170 złotych zapłaciłem za wszystko. Wskazałem dzień odbioru i dzień dostarczenia. Kierowca sam wszystko zapakował, przywiózł i rozpakował. Trasa od miejsca podjęcia do miejsca dostarczenia to 350 kilometrów. Nie każda firma ma w usłudze załadunek i rozładunek, tym bardziej, że mieszkam na zadupiu i zależało mi na tym aby nikt się nie szarpał z tym silnikiem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 18 April 2005 ![]() |
ten sam kierowca? mysle ze jednak nie, zawiezli to do najbliszego centrum logistycznego, przeladowali na auto linie i potem inny samochod to zabral i dostarczyl... tu nie ma ze sie mieszka na zadupiu czy nie... dhl i schenker dostarczaja w 24h po calej pl wylaczajac mazury... zreszta jak prawie kazdy drobnicowiec... Poczta robi najtaniej z Pekaesem tyle ze tam jeszcze komuna pelna geba, wysadzic przeorac i posadzic kukurydze...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Nie w 24h, tylko do końca następnego dnia roboczego, to raz. Dwa - usługi są na tych terenach świadczone, ale zazwyczaj w czasie dłuższym niż na następny dzień, chyba, że ktoś nie ma adresu (tak też bywa). Z resztą nie dotyczy to jedynie Mazur, a też innych lokalizacji, np. w UPS jest tak: https://www.ups.com/content/pl/pl/shipping/..._surcharge.html
Jak wystawia się zlecenie na paletę, to i tak trzeba informować, że potrzebne jest auto z windą. Zapakował i rozładował - taka jego praca jak wiezie paletę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Nie w 24h, tylko do końca następnego dnia roboczego, to raz. Co jest nazywane w niemal wszystkich firmach kurierskich jako dostarczenie w 24h ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
W żadnej firmie kurierskiej nie pada godzinowe określenie czasu doręczenia w usługach podstawowych. Na tej podstawie mógłbyś zareklamować każdy transport, który doszedł w ponad 24h. Może być "jeden dzień", "na następny dzień", "do końca następnego dnia roboczego", ale nigdzie nie ma "gwarantowane doręczenie w 24h od odbioru".
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Napisałem "jest nazywane" chodzi o to, że każdy o przesyłce standardowej next day roboczy mówi po prostu 24h
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja np. nigdy nie spotkałem się z tym, żeby ktoś mówił, że przesyłka dochodzi w 24h, za to każdy mówił "na następny dzień"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 05:26 |