![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
Drogie Bravo.
Co wybrać ? Webasto vs. Eberspacher To samo czy są jakieś istotne różnice jakościowe ? W założeniu ta sama "półka" urządzeń. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Am w patrolu webasto w drugim eberspachera. 3ci rok działa to i to, grzeje..cena takasama prawie
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 25 November 2008 ![]() |
W serwisach spotkałem się z opinią, że Eber jednak jest trwalszy. U siebie po mam Webasto po gruntownym serwisie i od 4 lat bez problemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
Mam u siebie Webasto założone fabrycznie/dealersko w 1993 roku (programator na desce, pilot). Od 2009 roku mam ten samochód i przy webasto nic nie robiłem - wciąż działa. A nie sądzę żeby poprzedni "oszczędny" właściciel robił przy nim cokolwiek - skoro "zrobiłem rozrząd" oznaczało że zmienił sam pasek a na oględzinach samochodu jeszcze sobie zabrał do połowy wyciśniętą buteleczkę z klejem Kropelką za 5zł.
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Miałem jedno i drugie w kilku autach. W obu przypadkach działanie bez zarzutu, z taką różnicą, że do Eberspaechera miałem fajniejsze piloty (z wyświetlaczem aktualnej temperatury, możliwością dokładniejszego programowania z poziomu pilota itp) - pewnie w Webasto też jest taka opcja, tylko ja miałem uboższe wersje. Webasto które miałem (S-max i V40) to był fabryczny montaż, a Eberspaecher (Audi A6 i Audi A7) dokładałem na własną rękę - może stąd różnica w pilotach. W dzisiejszych czasach pilot nie ma znaczenia, bo odpalasz sobie ze smartfona skąd chcesz i jak chcesz.
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
Dziękuje za opinie.
Czyli jest to ten sam poziom.. i wybierać taką która bardziej mi się spodoba pod kątem serwisu, ceny i fajniejszego pilota ![]() |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
a jeszcze takie pytanie do praktyków
jest opcja by posiadać pilota (tego trochę lepiej zaawansowanego) i sterowanie telefonem ? czy jednak można wybrać tylko jeden wariant sterowania ? |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
No i niestety...
po 2 miesiącach Eber musiał zostać wymontowany. Ich układ nie dał rady w koreańskim pojeździe.... a serwis rozłożył ręce. Teraz czas na Webasto. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 16 February 2003 Skąd: Wawa Ursus ![]() |
nie dał rady czyli co się działo?
-------------------- ____________________________________________
Dizlem - lamusie, możesz wozić se mamusie... Wombat |
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
Mimo montowania 3 zestawów (w tym jednego starszej konstrukcji) dalej nie nagrzewa wnętrza auta.
Generalnie Eber rozkłada ręce... i sami nie wiedza dlaczego nie działa. ... a Webasto czeka aż im podstawię auto do zrobienia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 09 July 2015 Skąd: Tarnow ![]() |
Jak wygląda cena takiego urządzenia z montażem w samochodzie osobowym ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
3-6 tys zależnie od opcji. Jak chcesz komputer, programator gsm, dogrzewanie płynu chłodniczego to 6 tys, da się za 3 na pilota
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |