![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 15 August 2009 Skąd: Zamość ![]() |
Witam zamówiłem sobie do civica tuleje poliuretanowe z olkusza, wybrałem najtwardsze ok 90ShA. Jak to jest z twardością tulei wzgędem koloru, przyszyła mi para czerwonych i para pomarańczowych pod jaką twardość to może podchodzić?
Pozdro |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 18 January 2012 Skąd: Opole ![]() |
Zapytaj. Ja brałem do innego auta ze Strongflex i też przyszły w różnych kolorach, ale twardość taka sama.
-------------------- #
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Ja z Olkusza mam czerwone/były zamawiane jako standardowe 75 sha.
-------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
Tak myślałem że olali mnie i wysłali to co mieli pod ręką...
|
|
|
gość_mat13por_* |
![]()
|
![]() |
ja tez prosiłem o dwie twardości, a dostałem komplet zółtych..
|
|
|
![]()
|
|
czyli wychodzi na to że czerwony to standard ok 75ShA pomarańczowe ok 85ShA a żółty ok 90ShA
|
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
Dopytajcie się u producenta/dystrybutora, bo kolor w ogóle nie musi oznaczać twardości, pełni jedynie funkcję dekoracyjną, bo barwnik można dodać do każdej żywicy. Dlatego lepiej to wyjaśnić u źródła.
-------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie z producentem nie ma najlepszego kontaktu zamawiałem do 4 generacji podałem vin kod nadwozia i przysłali mi do 5g, musiałem odsyłać
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 14 April 2013 ![]() |
75 - Czerwone
90 - Żółte Chodzi o poliuretany z olkusza |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
jak wyglada jakosc z Olkusza bo czytałem negatywne opinie ?
troche mnie to zniechęca... czy warto dpołacic do Powerflexa, który ma dozywotnią gwarancie i tujeki z nierdzewki ? kiedy kupowałem 90 SH z Bikopuru we Wrocławiu, czy to obecnie strongflex ? http://www.strongflex.eu/pl/audi-80-90-b2-...nego-sport.html co brac do audi 80 quattro ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
ja jedynie wyczytałem że z Olkusza mocno trzeszcza......
W Toledo mam powerflexy i jak na razie błoga cisza od roku ![]() chyba jednak warto dopłacić do Poreflex'a - no chyba ze auto tylko na tor - to miał bym to w du***pce ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
no własnie auto tylko na tor
tuleje sanek sa stalowe, wiec i tak bedzie mega sztywno i mega głosno problem z Olkuszem dotyczy głównie jakosci wykonania, ze cos tam nie pasuje , sa luzy itd z bikopuru byłem zadowolony ... jakies opisnie od tym strongflex z Wrocławia ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 30 December 2010 ![]() |
Mam poli z olkusza i strongflexa zarówno w zawieszeniu jak i stabilizatorach silnika.
Dla mnie osobiście lepiej wypada olkusz. Tuleja jest pełna, na całą długość otworu, w strongflex zawsze w środku jest jakiś luz. Ani jedne ani drugie mi nie trzeszczą, skrzypią czy co tam jeszcze. Będę zamawiał teraz w olkuszu do dupowozu. Bardzo podoba mi się podejście do klienta. Jak czegoś brak w ofercie i zwymiarujesz to wyślą Ci taki element jaki chcesz. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 15 June 2009 ![]() |
zakładaliśmy poli już do kilku e36 i na pierwsze wrażenie strongflex wydaje się lepszy od deutera(olkusz) ale jeśli chodzi o zachowanie auta,prace zawieszenia i wytrzymałość to deuter jest chyba lepszy. np. tuleje tylnej belki u strongflex'a są tak skonstruowane ze i tak wyrwie wózek, natomiast tuleje deutera mają inną budowę i są dociśnięte do budy i wózka nie ma szans wyrwać... ja np. mam u siebie obecnie deutera granatowego/niebieskiego 95sh...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
Strongflexa miałem w ibizie ~80kkm i zero problemów - kilka razy po zimie potrzeszczały.
-------------------- Klub 100kucy/1L
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 April 2005 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Najgorszy syf jaki miałem to energy suspension, w górnych wahaczach i mocowaniach stabilizatora dostały luzów bardzo szybko. Bikopur i powerflex nadal jak nowe a przelot na nich to kilkadziesiąt tysięcy km.
|
|
|
![]()
|
|
no tak ale bikopuru zdaje sie juz nie ma ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 05 May 2009 Skąd: Nowa Huta ![]() |
Cowboy ja teraz zakładałem do e36 tuleje przednich wahaczy 75sha z deutera. Smarowane smarem silikonowym i nic nie trzeszczy, spasowanie idealne nie było żadnych problemów z montażem. Zobaczymy jak będzie po dłuższej jeździe.
-------------------- BMW...freude am fahren...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 01 December 2009 Skąd: Wrocław ![]() |
Bikopur obecnie zwie się Strong-flex.
-------------------- Project FiA 6Y20VT - v 1.5
|
|
|
![]()
|
|
OK
w strongflexie (czyli tak jak myslałem dawny bikopur) zamówiłem 90 sha pod tylni stabilizator bo olkusz nie robi tego akurat http://www.strongflex.eu/pl/audi-80-90-b2-...nego-sport.html w Olkuszu (deuter sc) zamowiłem tuleje pod stalowe wahacze do B4 ponieważ dają podkładki metalowe http://poliuretany.olkusz.pl/pl/audi-80-am...owego-1szt.html i podobno zwiekszyli srednice prawie do 38mm zeby nie było luzów mam nadzieje ze bedzie OK bo podobno cos tam poprawiali stab przedni Olkusz ogarnia prawie 2 razy taniej niz stringflex (60 za komplet vs 51 za sztuke) http://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleje-sta...allroad-r8.html http://www.strongflex.eu/pl/audi-a6-98-05/...29mm-sport.html mnie tam trzeszczenie nie przeszkadza bo moje auto jest tylko na tor i bedzie jak taczka, tam wszystkoe bedzie warcec, rycec i cescec ![]() jakby sie cos działo to dam znac.. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 09:49 |