![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 26 March 2014 ![]() |
Witam wszystkich mam dylemat bo zamierzam kupić zestaw do pomiaru AFR i tak się zastanawiam który produkt wybrać czy kupić Stag AFR czy Innovate LC-2
Będę potrzebował tego hobbistycznie czyli raz na jakiś czas żeby wystroić jakieś autko na benzynie i na LPG Wiem że oba zestawy mają to samo czyli dwa wyjścia 0-1V i 0-5V no i jedyne różnice to Sondy lambda Stag ma LSU4.9 a Innovate LSU4.2 z czego tylko innovate można kalibrować sondę i czy stag który nie posiada kalibracji nie będzie po pewnym czasie użytkowania oszukiwać? Z tego co wyczytałem snifer STAG nie jest zbyt dobry ale to można by coś przerobić i pewnie było by OK Ogólnie proszę o parady co wybrać czy wersję trochę tańszą STAG czy Innovate delikatnie droższa, i co w woleli byście kupić po użytkowaniu tych zestawów. Pozdro |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 11 January 2015 Skąd: Zbąszyń ![]() |
Snifer staga zrobiony jest na wzór innovate, według staga sonda lsu 4.9 nie wymaga kalibracji. Druga rzecz że stagowski sterownik wolniej nagrzewa sondę=dłuższa żywotność. Na temat innovate nie mogę się wypowiedziec bo nie miałem, ale soft staga średnio nadaje się do tworzenia logów. Do strojenia LPG jest super. Do strojenia silnika średnio, chyba że logujemy sygnał analogowy w sterowniku.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli stag ma za wolny odczyt ? Że nie nadaje sie do tworzenia logów czy chodzi o to że nie da sie do niego podpiąć jakiś RPM czy MAP żeby robić logi do danych obciążeń? bo innovate LC-1/2 też tego nie mają
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 11 January 2015 Skąd: Zbąszyń ![]() |
stag ma bardzo mały wykres i brak sensownego logowania z jakąś podziałką czasu do pliku. Z tego co słyszałem to innovate ma to sensownie zrobione. Opóźnień jakichś ekstremalnych nie zarejestrowałem.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 21 October 2010 ![]() |
tyle co kosztuje stag i to co w tej cenie oferuje to nawet bym się nie zastanawiał tylko brał innovate'a, który w najnowszej wersji firmware obsługuje już sondy LSU 4.9
|
|
|
![]()
|
|
Już za puźno zamówiłem tego staga kosztował mnie 660zł tak że duzo stratny nie będę
![]() Co do logowania parametrów to zawsze będe podpinał pod DET3 czy pod sterowniki LPG tak że damy rade ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 04:50 |