![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 18 July 2012 Skąd: Olsztyn ![]() |
Witam,
starałem się znaleźć coś konkretnego, ale wszędzie jest to jakoś nie konkretnie opisane. Mianowicie muszę wybrać jakąś sondę afr pod ecumaster det3. Oczywiście miło by było, gdyby sonda była możliwie najdokładniejsza i trochę mi posłużyła. Z tego co wyczytałem w necie najczęściej wybieranymi są sondy Innovate LC-1 i Bosch LSU4.2. Czy istnieją dla nich jeszcze jakieś inne alternatywy? Jakie są plusy i minusy tych sond? Taką sondę można podłączyć bezpośrednio (bez dodatkowych kontrolerów) pod wejście analogowe ecumastera, mam rację? Chciałbym też od razu wybrać jakiś wskaźnik, to jest już mniejszy problem, ale jeśli przy wyborze jest coś na co szczególnie warto zwrócić uwagę to proszę o podpowiedzi. Z góry dzięki za pomoc ![]() Mam nadzieję, że się nie narażę tworząc ten temat, ale tak jak już pisałem nie mogłem znaleźć konkretnych informacji na ten temat. Pozdro |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
LC-1 to jest kontroler a LSU4.2 to jest sonda ktora podlaczasz do tego kontrolera.Wiec potrzebujesz i jedno i drugie.
-------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 13 November 2011 Skąd: lbn ![]() |
AEM Uego bezproblemowo śmiga z DET 3,tak samo LC-1. AEM kupiłem od kolegi z forum za 700zł.Zaletą jej to ,że cała elektronika jest w zegarze a nie we wtyczce jak w LC-1,dlatego łatwiej ją się montuje na stałe w wydechu.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 18 July 2012 Skąd: Olsztyn ![]() |
To jeszcze takie pytanie:
czy jak już wszystko odpowiednio ustawię na ecumasterze (afr i cała reszta będzie odpowiednio ustawiona, nie będę już chciał nic zmieniać), pojeżdzę przez jakiś czas autem zobaczę, że afr jest taki jaki powinien być, to wtedy nie jest konieczne używanie sondy? Można ją wymontować i ecumaster nic sam nie zmieni, dobrze myślę? A jeśli dobrze myślę, że nie trzeba używać już wtedy tej sondy, to może warto z jakiegoś powodu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
To jeszcze takie pytanie: czy jak już wszystko odpowiednio ustawię na ecumasterze (afr i cała reszta będzie odpowiednio ustawiona, nie będę już chciał nic zmieniać), pojeżdzę przez jakiś czas autem zobaczę, że afr jest taki jaki powinien być, to wtedy nie jest konieczne używanie sondy? Można ją wymontować i ecumaster nic sam nie zmieni, dobrze myślę? A jeśli dobrze myślę, że nie trzeba używać już wtedy tej sondy, to może warto z jakiegoś powodu? Mozesz ja pozniej wymontowac, ale ja bym ci radzil dokupic zegar i zamontowac go gdzies na desce.Wtedy masz staly podglad na AFR i w razie czego widzisz ze cos sie dzieje zanim bedzie za pozno.... -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 28 April 2025 - 06:21 |