Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Sonda AFR pod Ecumaster det3, Jaką sondę AFR wybrać przy zastosowaniu Ecumaster det3.
loczeq92
post Wed, 18 Jul 2012 - 16:04
Post #1

Rookie

Witam,
starałem się znaleźć coś konkretnego, ale wszędzie jest to jakoś nie konkretnie opisane. Mianowicie muszę wybrać jakąś sondę afr pod ecumaster det3. Oczywiście miło by było, gdyby sonda była możliwie najdokładniejsza i trochę mi posłużyła. Z tego co wyczytałem w necie najczęściej wybieranymi są sondy Innovate LC-1 i Bosch LSU4.2. Czy istnieją dla nich jeszcze jakieś inne alternatywy? Jakie są plusy i minusy tych sond?
Taką sondę można podłączyć bezpośrednio (bez dodatkowych kontrolerów) pod wejście analogowe ecumastera, mam rację?
Chciałbym też od razu wybrać jakiś wskaźnik, to jest już mniejszy problem, ale jeśli przy wyborze jest coś na co szczególnie warto zwrócić uwagę to proszę o podpowiedzi.

Z góry dzięki za pomoc smile.gif
Mam nadzieję, że się nie narażę tworząc ten temat, ale tak jak już pisałem nie mogłem znaleźć konkretnych informacji na ten temat.
Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 18 Jul 2012 - 16:04
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
pucek
post Wed, 18 Jul 2012 - 16:31
Post #2

Forum Killer

LC-1 to jest kontroler a LSU4.2 to jest sonda ktora podlaczasz do tego kontrolera.Wiec potrzebujesz i jedno i drugie.

--------------------
Ciach...Babkę w piach.

+Quote Post
kogutos
post Wed, 18 Jul 2012 - 19:16
Post #3

Super User

AEM Uego bezproblemowo śmiga z DET 3,tak samo LC-1. AEM kupiłem od kolegi z forum za 700zł.Zaletą jej to ,że cała elektronika jest w zegarze a nie we wtyczce jak w LC-1,dlatego łatwiej ją się montuje na stałe w wydechu.

+Quote Post
loczeq92
post Thu, 19 Jul 2012 - 12:01
Post #4

Rookie

To jeszcze takie pytanie:
czy jak już wszystko odpowiednio ustawię na ecumasterze (afr i cała reszta będzie odpowiednio ustawiona, nie będę już chciał nic zmieniać), pojeżdzę przez jakiś czas autem zobaczę, że afr jest taki jaki powinien być, to wtedy nie jest konieczne używanie sondy? Można ją wymontować i ecumaster nic sam nie zmieni, dobrze myślę? A jeśli dobrze myślę, że nie trzeba używać już wtedy tej sondy, to może warto z jakiegoś powodu?

+Quote Post
pucek
post Thu, 19 Jul 2012 - 12:30
Post #5

Forum Killer

CYTAT(loczeq92 @ Thu, 19 Jul 2012 - 12:01) *
To jeszcze takie pytanie:
czy jak już wszystko odpowiednio ustawię na ecumasterze (afr i cała reszta będzie odpowiednio ustawiona, nie będę już chciał nic zmieniać), pojeżdzę przez jakiś czas autem zobaczę, że afr jest taki jaki powinien być, to wtedy nie jest konieczne używanie sondy? Można ją wymontować i ecumaster nic sam nie zmieni, dobrze myślę? A jeśli dobrze myślę, że nie trzeba używać już wtedy tej sondy, to może warto z jakiegoś powodu?

Mozesz ja pozniej wymontowac, ale ja bym ci radzil dokupic zegar i zamontowac go gdzies na desce.Wtedy masz staly podglad na AFR i w razie czego widzisz ze cos sie dzieje zanim bedzie za pozno....

--------------------
Ciach...Babkę w piach.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 28 April 2025 - 06:21