![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 29 November 2010 Skąd: Stary Sącz ![]() |
Leon III 2.0TDI CR CEGA z przebiegiem 37500km
W samochodzie został wyrzucony DPF i zrobiony mod. Dla "porównania" tego samego dnia auto zostało zmierzone na dwóch różnych hamowniach. ![]() ![]() ![]() -------------------- podpisy komercyjne tylko dla kont PRO
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 September 2012 ![]() |
Jak tam turbina siedzi? ze tak ładnie samym programem.
-------------------- ibiza ALH 305/544
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 04 March 2012 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Orginalna 170km świeży silnik, nowy sytem zasilania paliwem wieć wydaje się normalny przyrost. Swego czasu silnik BRD też robili na ponad 200km.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
Czyli 188km u Ciebie odpowiada 205km na rolkach ?
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Pierwszy wykres to moc i moment na kołach, drugi na silniku (tak wynika z opisu osi). Mogłeś o tym napisać w pierwszym poście bo patrząc na same wartości człowiek się zastanawia która hamownia pokazuje pogodę
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Pierwszy wykres to moc i moment na kołach, drugi na silniku (tak wynika z opisu osi). Mogłeś o tym napisać w pierwszym poście bo patrząc na same wartości człowiek się zastanawia która hamownia pokazuje pogodę ![]() Byla dyskusja ze to moc na piascie , ale nie do tego zmierzam. -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
Turbo seria BV43. Naprawdę te Leonik fajnie wyszedł, Bartek prosto z drogi wjechał na swoją hamownię i mierzył. Wiadomo inne warunki pomiaru, inny nawiew itp. itd. ale tak orientacyjnie info jak to wygląda. Poprzedni Caddy miał deliktanie słabszą górę ustawioną w sofcie (~5hp).
Pogodę każda pokazuje, ale tylko jeśli chodzi o ciśnienie atmosferyczne ![]() -------------------- podpisy komercyjne tylko dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
Ok , w moim wyszlo 154km co daje +35hp od rerii. Auto jedzie zdecydowanie lepiej ,i praktycznie zachowuje sie jak seria.
Auto jest uzywane jako rodzinne i nic wiecej mu nie trzeba. Ale.... po przeczytaniu tematu o miniwanie postanowilem porownac moje osiagi z Honda Accord 2.2 DETEC 140 bhp. Troche zdiwilem sie ze podczas rolowanego, na trzecim biegu od 2000 u mnie (bo Honda miala 2200) nie bylo roznicy na moja strone. Oczywiscie moze wcisniecie gazu mialo slaba synchronizacje , ale gdyby liczyc na podstawie porownania z Leonem , to powinienem miec ponad 160km co powinno dac mimo wszystko przewage mojego auta. No chyba ze kolega celowo startowal wczesniej. Wiem ze nie konie przyspieszaja ale i pewnie Nm mam wiecej na wykresie. Sorry za tak wiele edycji. -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
dla takich wyników nie było sensu wyrzucać DPF'a
-------------------- Blackbird Octa RS++
|
|
|
![]()
|
|
dla takich wyników nie było sensu wyrzucać DPF'a Usunięcie DPFa było życzeniem klienta, a nie celem do uzyskania 5koni więcej. -------------------- podpisy komercyjne tylko dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
KingSoft, to jeszcze dopisz z jaka skrzynią jest ten Leon - DSG czy manual ?
-------------------- Blackbird Octa RS++
|
|
|
![]()
|
|
manual
-------------------- podpisy komercyjne tylko dla kont PRO
|
|