![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 January 2016 ![]() |
Panowie potrafi ktoś wskazać różnice w silnikach pomiędzy latami produkcji 3.2 v6? Chodzi mi o motory montowane poprzecznie, szukam czegoś do swapu a informacji jak na lekarstwo. Wiele ludzi mówi że są różnice ale mało precyzji.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 28 October 2012 Skąd: Tychy ![]() |
Ja cos wiem ale malo.
Dla mk4 i aut blizniaczych r32 to BDB, BFH, BHE Cr 11.2:1, bhe ma wiekszy przeplywomierz. Reszta prawie co do srubki taka sama. Oczywiscie inne programy w ECU Dla mk5 BUB Cr 10.7:1 inny walek wydechowy wzgledem poprzednikow, Krotsza pompa oleju Inna pokrywa zaworow Inne ecu a wraz z nim zmiany czujnikow na walkach, potencjometr pedalu gazu inny Skrzynia 02q Inna przepustnica Uklad paliwa bez powrotu do zbiornika Duzy przeplywomierz Tyle zaobserwowalem ![]() -------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 January 2016 ![]() |
Dzięki, mi nie chodzi aż tak bardzo o bebechy, ale berdziej o różnice problematyczne przy swapie do auta o 30lat starszego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: łódzkie ![]() |
Różnica w osprzęcie silnika może też wynikać z tego czy skrzynia jest manualna czy dsg. Bo np. duży przepływomierz występuje przy dsg a mały przy manualu
|
|
|
![]()
|
|
3.2fsi ida do wzdluznych, passat b6, a4 a6 itp. I to sa V6 a nie VR6 wiec tez nie sa nazywane r32 tylko 3.2 fsi
-------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
3.2fsi ida do wzdluznych, passat b6, a4 a6 itp. I to sa V6 a nie VR6 wiec tez nie sa nazywane r32 tylko 3.2 fsi Passat b6 jest poprzeczny... -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
no tak,i jest vr6 ,a nie v6,do tego wszystkie opisane fsi ,a widac ze jest listwa wtryskowa taka jak w bubie bez powrotu
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat...c-ID6yAKpF.html z tymi przeplywkami tez dziwne ja mam z tt bhe manual,kolega teraz kupil swap bhe tt dsg i jest taka sama przeplywka -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
no tak,i jest vr6 ,a nie v6,do tego wszystkie opisane fsi ,a widac ze jest listwa wtryskowa taka jak w bubie bez powrotu http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat...c-ID6yAKpF.html z tymi przeplywkami tez dziwne ja mam z tt bhe manual,kolega teraz kupil swap bhe tt dsg i jest taka sama przeplywka Dobra, łotewer. Napisałeś to tak, że wrzuciłeś paska b6 do jednego wora z a4 i a6, a one się różnią silnikami. Tak tylko, żeby ktoś nie popieprzył to napisałem ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
pinin chyba nie ten post zacytowales
![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 08 July 2012 ![]() |
W audicach byly i typowe v6 i vr6 3.2 ale przez marketing nazywane v6. Najnowsze 3.6 fsi maja troche inne rozwarcie v (wiekszy kat) ale to nadal vr6.
Nie wiem jak r32 ale vr6 24v tez mialy pare roznic, sterowniki, dekle, cewki vs przewody i chyba nawet lancuchy rozrzadu |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
raspl nie ma racji co do fsi tak jak zauwazyliscie.. byly poprzeczne 3.2 fsi i to nadal vr..
-------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 May 2007 Skąd: triocity ![]() |
Nowsze mają łapę osprzetu bez pompy wspomagania.
Ponadto NIEKTÓRE wzdłużne nie mają wyiwerconych otworów w bloku na mobraz poprzeczny. -------------------- mk2 vrt 4motion
|
|
|
![]()
|
|
raspl nie ma racji co do fsi tak jak zauwazyliscie.. byly poprzeczne 3.2 fsi i to nadal vr.. nie spotkałem więc księgą 3.2 nie jestem. Fakt widze są passaty b6 i w sumie to na tyle ![]() -------------------- Golf II 2.0 16VT BW9180 4Motion DSG on emublack
|
|
|
![]()
|
|
pinin chyba nie ten post zacytowales ![]() Heh, masz rację ![]() Zmęczenie po całym tygodniu daje się we znaki, no offence ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
kup BDB albo BUB czyli najnowsze silniki o mocy 250KM
namłodsze silniki z pełnym duzym zakresem dla obu zmiennych faz passat B6 to AXZ i to tez 250KM ale VR6 FSI czyli bliźniak 3,6FSI czyli nowy silnik o mniejszym kącie rozchylenia cylindrów ale cały czas jest to VR ps. genowefa Ci kazdego odpali nawet R36 FSI w dowolnej budzie ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 10:29 |