![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 October 2012 ![]() |
Witam, tak jak w temacie borykam się z wyborem auta. Kręcą Mnie Japońce a mianowicie Mitsubishi Colt GTI i Honda Civic Vti.
Auto początkowo do jazdy na co dzień + mody typu wałki, wydech, kolektor, dolot / dobry zawias, jakąś względna felga, nic więcej na pewno nie będzie grzebane, bynajmniej nie na początku. Samochodem chciałbym też wyskoczyć od czasu do czasu na Tor Kielce. Silniki jakie Mnie interesują w Colcie to 1.8 140 KM, Honda to B16A2, B18C4. Proszę użytkowników o jakieś opinie na temat tych samochodów ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Opinii w necie jest multum, albo i jeszcze więcej, ciężko chyba o auto z lepszym know how niż Civic. Zresztą ciężko Ci naprawdę pomóc, bo o nic konkretnie nie pytasz.
BTW. Zdajesz sobie sprawę, że o modach które kryją się przed stwierdzeniem: "nic więcej na pewno nie będzie grzebane, bynajmniej nie na początku" idą już spore pieniądze. |
|
|
![]()
|
|
Interesuje Mnie silnik Colta, w jakim stopniu jest on rozwojowy w porównaniu do silników civica ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
Ja bym dorzucił jeszcze do tego eg5. Fabrycznie jest prawie 100 kg lżejszy od wersji VTi i po lekkich modach ma osiągi lepsze od Vteca. Części do silnika i skrzyni biegów kosztują 2,3 a nawet 5 razy mniej a auto jest bardzo wdzięczne. Dostępność części i wiedza o hondach jest nie do pobicia. Colt ma tą zaletę, że jest w klasie wyżej niż Civy
![]() -------------------- Uzależniony od motoryzacji, techniki i rajdów :)
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie Coltów nie jeździ dużo, i to na +bo jest to nie tuzinkowe auto , Wiedza o civach, i ich modach jest ogromna.
Jaki silnik do eg jest opłacalny ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Do Colta wrzucasz 2.0T z eclipse 1g w jeden dzień przy kracie piwa gdzie za 2 kraty kupisz silnik z osprzętam a za 4 kraty rozbitka całego do swapu i masz baze pod daaaaaaalsze mody (tutaj warto obspawać budę).
-------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo ciekawy jest projekt ''Baby Evo'' tylko ciekawi Mnie jakie są koszty kompletnego swapa z Lancera Evo, i ile przeróbek by Mnie czekało by osadzić tam taki silnik.
|
|
|
![]()
|
|
40-50k+
-------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
Nie wydałbym tyle kasy nigdy w życiu, za to można mieć dużo lepsze i dużo młodsze auto ; ))
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Lepsze? Ale pod jakim względem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Nie wydałbym tyle kasy nigdy w życiu, za to można mieć dużo lepsze i dużo młodsze auto ; )) To ile się spodziewasz, że wydasz na przeróbki opisane w pierwszym poście? Bo żeby zrobić to na dobrych nowych częściach i zgodnie ze sztuką to minimum 10 tys oprócz kwoty wydanej na zakup auta. -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Kwota, którą podałem to +/- koszt budowy takiego Colta na BabyEVO P500+.
Sam Swap jak masz kompletne EVO8 na podwórku to 10-15k ![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 03 May 2010 Skąd: Białystok ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: PL ![]() |
Może się mylę co do autora ale czuje kolejnego trolla na forum. Coś ostatnio zatrzęsienie na SR, onet juz nie wystarczA?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 05 July 2008 Skąd: Białystok ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sat, 13 October 2012 Skąd: Racibórz ![]() |
Silnik B18C4 pasuje do hondy civic 5 i 6 generacji plug & play ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 26 March 2011 Skąd: Myszków ![]() |
Matex, nie pasuję P&P, trzeba przerabiać łapy.
-------------------- If in doubt, flat out.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 February 2005 Skąd: Przemyśl ![]() |
Nic nie trzeba przerabiac tylko dokupic jedna lape w aso.
-------------------- '11 F20 120d ++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Mam pytanie, czy te Colty 1.6 113 KM są na prawdę takie szybkie czy liczniki takie optymistyczne?
To mi wygląda na niskie 16 1/4 mili http://www.youtube.com/watch?v=hHV_NfBgMmA...feature=related -------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Zdrowa seria powinna zrobić 16,2-16,4. Jeździ porównywalnie z civiciem ESI
-------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|