![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 23 June 2008 Skąd: Strzegom ![]() |
Witajcie.
Czy ktoś już zakładał jednomasowe koło zamachowe z m30b35 do m52b28? Mam takie do kupienia, ale nie wiem, czy podejdzie bez rzeźby, a fajnie byłoby go założyć bo to komplet z dociskiem i tarczą z tłumikiem drgań 240mm, więc rozwiązanie idealne z tańszych. Prosze o info. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 20 March 2010 ![]() |
nie wiem czemu -ale np: ostatnio chłopak jakiś kupił ode mnie skrzynię do 1.8m10 i do swap-a na m50 a nie na m30... więc coś może w tym być...ale nie wiem nie testowałem i nie słyszałem.
-------------------- just ssuck my...
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: Wroclaw ![]() |
pewnie mu się coś pomyliło,
z resztą tu chodzi o koło zamachowe a nie o skrzynie, ja mam u siebie m30 ze skrzynią m10 i koło z m20 a skrzynia od m20 nie pasuje do m30 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 22 November 2009 ![]() |
Siema, ja mam u siebie w prawdzie w m54.
Masz na myśli sprzęgło z jednomasem na tarczy bez sprężynek? Jeżeli tak, to podchodzi do bez rzeźby większej, jedynie trzeba przerobić wieniec od rozrusznika. Pozdr! |
|
|
![]()
|
|
no chodzi mi o włożenie jednomasu z m30 w zamian za dwumas z m52.
Jak przerobić ten wieniec? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wlasnie nie jestem z Wawy, ale chyba zrobie tak, że przetocze jednomas z m50 na 240mm , dam tarcze z m30 z tłumikiem srgań i docisk z m52b28.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli masz taki patent jak u mnie, tylko ja nie mam sprężynek i mam docisk z m54, ale podejrzewam, że to może by ta sama 5 biegowa skrzynia!
Wlasnie nie jestem z Wawy, ale chyba zrobie tak, że przetocze jednomas z m50 na 240mm , dam tarcze z m30 z tłumikiem srgań i docisk z m52b28. |
|
|
![]()
|
|
A mam jeszcze pytanie:
Wala mi się jednomas z m40, czy różnica między jednomasem m40, a m50 jest tylko w średnicy na tarcze? Gdyby je roztoczyć na tarczę 240mm to będzie docisk z m52 pasawał? chodzi mi dokładnie o płaszczyznę do której docisk się przykręca, oraz czy nie bedzie tarło o blok. Wszystko rozbija się o to, czy zamiast kupować jednomas z m50, który i tak wyląduje u otoczaka, można wykożystać zamach jako bazę z m40/m42 ? |
|
|
![]()
|
|
Tu Ci nie pomogę niestety. Nie chcę skłamać.
A mam jeszcze pytanie: Wala mi się jednomas z m40, czy różnica między jednomasem m40, a m50 jest tylko w średnicy na tarcze? Gdyby je roztoczyć na tarczę 240mm to będzie docisk z m52 pasawał? chodzi mi dokładnie o płaszczyznę do której docisk się przykręca, oraz czy nie bedzie tarło o blok. Wszystko rozbija się o to, czy zamiast kupować jednomas z m50, który i tak wyląduje u otoczaka, można wykożystać zamach jako bazę z m40/m42 ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 04:45 |