![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Jaworzno ![]() |
jetsem nowym posiadaczem bmw 325i i zatanawiam sie ile mozna przejechac na rezerwie przy spokojniej jezdzie??....
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 February 2005 Skąd: Szczecin ![]() |
zapala sie jak masz okolo 100 km do przejechania z uwzglednieniem ilosci paliwa w baku i stylu jazdy.
-------------------- BMW - Freude am Fahren
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 26 September 2005 Skąd: Poznań ![]() |
zależy ile to cudo spala!w e36 325i jest 8l rezerwy!
a tak wogóle to istnieje coś takiego kontrolka paliwka! pozdrawaim:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
ja przejechałem 80 km i dalej bym nie ryzykował.Oczywiście mega oszczędna jazda....
|
|
|
![]()
|
|
fakt, instrukcja mowi, ze w momencie zapalenia sie lampki rezerwy w baku jest jeszcze 8 litrow.
moze to zbieg okolicznosci, ze OBC pokazuje wtedy zasieg 90-100 km. -------------------- BMW - Freude am Fahren
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 09 September 2005 ![]() |
tak sie zastanawiałem czy jak zaswieci sie rezerwa auto zmienia program w kompie na jakis slabszy oszczedniejszy bo u mnie odczowam spadek mocy po zaswieceniu sie kontrolki paliwa
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 July 2003 Skąd: jestem?,nie pytaj... ![]() |
Wydaje Ci się.......
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 26 September 2005 Skąd: Poznań ![]() |
racja budyn.... to złudzenie !poprostu działa podświadomość że jak będziesz mocno deptał to zamiast 50 km zrobisz 10!zwłaszcza przy 325 bo nie lubi umierać z pragnienia:)!a po drugie nie jest wskazana jazda na rezerwie chyba że kogoś stać na częstą wymianę pompy paliwa!
pozdrawiam M.Sz |
|
|
![]()
|
|
chcialem przeprosic za wprowadzenie w blad moja pierwsza wypowiedzią. zasugerowalem sie obserwacjami, a to byly zbiegi okolicznosci.
fakt - jazda na rezerwie wskazana nie jest, ale czasem przez kilkanascie/dziesiat km nie ma stacji. -------------------- BMW - Freude am Fahren
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 28 February 2004 Skąd: Mińsk Mazowiecki ![]() |
Ja na rezerwie przejechałem najwięcej 80km po trasie przy prędkości do 100km/h bez nagłych wyprzedzeń i bez kręcenia motorka. Zatankowałem 53,5 litra (wąska lampa ma 55litrów).
Gdy pewnego razu chciałem zrobić to samo ale przy troszkę agresywniejszym stylu jazdy (do 130km/h), to przejechałem ledwie 70km i auto mi zaczeło przerywać... Po mieście na rezerwie staram się nie robić więcej niż 25km. 30 raczej bym się nie odwarzył. Mam pompe przy progu, czyli zewnętrzną, wiec przy jeździe na rezerwie nic nie powinno się dziać... -------------------- Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 07:34 |