![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Witam, mam takie pytanko kto,gdzie i DOBRZE poradzi sobie z DPFem w 320cdi 2009r. Bardzo często ostatnio włącza się wypalanie DPF, co skutkuje sporą ilością białego dymu z wydechów. Samochód należy do mojego ojca który uważa że nie da się nic z tym zrobić i trzeba w ASO kupić nowy dpf.... Dlatego zwracam się z prośbą do was kto naprawdę profi ogarnie temat i może jakiś lekki program pyknie ( ojciec boi się o silnik i jest przeciwnikiem programów). Interesuje mnie Lubelskie, Mazowieckie, może ewentualnie podkarpackie. Przebieg 240kkm od nowości u nas w domu. Skrzynia 7g podobno ostatnio potrafi stuknąć przy niskich prędkościach także z programem trzeba ostrtożnie.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
Jakie błędy ? oczywiście diagnostyki nikt nie robił
|
|
|
![]()
|
|
Brak błędów. Samochód serwisowany od nowości w ASO. Po prostu ostatnio bardzo często włącza wypalanie DPF i w serwisie stwierdzili że pewnie pora na wymianę no i rzecz jasna że nie da się tego wyciąć
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
primo- nie tankowac vervy/ vpower itepe tylko "normalne" oleje napedowe
secundo - sprawdzic jak sie realizuje procedura dopalenia, czy przebiega to normalnie ( moze byc uszkodzony jakis czujnik itepe ) jak dopalenie serwisowe nic nie zmieni to mozna umyc dpf - sa preparaty ktore sie aplikuje bez zdejmowania wydechu ( wlewa sie je np przez otwor po sondzie lambda ), ale najpierw trzeba sie upewnic ze wszystko jest ok -np. czy egr nie jest zarosniety i inne takie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
mycie niewiele pomoże jak jest za dużo popiołu. zawartość można sprawdzić podczas diagnozy, z wycięciem nie ma żadnego problemu.
|
|
|
![]()
|
|
Ojciec leje tylko Vervę
![]() |
|
|
![]()
|
|
no to niech zmieni zwyczaje, szkoda kasy i klopotow
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
no to niech zmieni zwyczaje, szkoda kasy i klopotow ![]() No nie wiem samochód zdecydowanie lepiej jeździ na vervie. Nie wiem co się dzieje z tym forum... Zadałem pytanie wydaje mi się dość proste... KTo gdzie dobrze wytnie i załatwi programowo problem dpfu w 320CDI 2009r. A jak zwykle rozmowy nie na temat że samochód nie sprawny, że błędy trzeba sprawdzić... Chociaż na temat żadnego błędu nawet słowa nie było... Sprawa jest prosta ojciec się żali że czesto włącza się wypalanie DPFu co skutkuje białym dymem z wydechu stojąc w korkach. W serwisie powiedzieli mu że trzeba będzie dpf wymienić bo pewnie się już przytyka ( chociaż ojciec upala bardziej niż ja), przebieg 240kkm. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
Wytnij dpf ,wyłącz egr Popsuj ojcu samochód na pewno się ucieszy , za rok i tak będzie czekać cie montaż nowego dpf.
|
|
|
![]()
|
|
DPF i EGR to eko bzudury które tylko niszczą samochody ( zalepione kolektory, zapchane dpfy). Obstawiam że każdy tuner w PL ogarnie ten samochód i problem dpfu ale chce wiedzieć gdzie dobrze to zrobią żeby nie było problemów i może jakiś lekki program 250-260km i tak z 600nm-650nm bo tam 7g która nie zniesie więcej.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 20 September 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Witam, mam takie pytanko kto,gdzie i DOBRZE poradzi sobie z DPFem w 320cdi 2009r. Bardzo często ostatnio włącza się wypalanie DPF, co skutkuje sporą ilością białego dymu z wydechów. Samochód należy do mojego ojca który uważa że nie da się nic z tym zrobić i trzeba w ASO kupić nowy dpf.... Dlatego zwracam się z prośbą do was kto naprawdę profi ogarnie temat i może jakiś lekki program pyknie ( ojciec boi się o silnik i jest przeciwnikiem programów). Interesuje mnie Lubelskie, Mazowieckie, może ewentualnie podkarpackie. Przebieg 240kkm od nowości u nas w domu. Skrzynia 7g podobno ostatnio potrafi stuknąć przy niskich prędkościach także z programem trzeba ostrtożnie. Jeśli Twój ojciec podchodzi do wszelkich poza "ASOwych" rozwiązań sceptycznie to radzę Ci aby naprawił to auto po swojemu ![]() Bo po programie zawsze pojawi się odkurz, rurka będzie czarna i założę się że będzie Ci truł ![]() Klient musi sam wiedzieć czego chce i być przekonany do swojej decyzji na 100% ... p.s DPF lubi zwykłe paliwa bez żadnych dodatków ![]() -------------------- Chiptuning, BOXy, serwis DPF, Hamownia 4x4 - Poznań, Wałbrzych, Trójmiasto
www.tuneforce.pl www.dpfserwis.pl https://www.facebook.com/TuneFORCE |
|
|
![]()
|
|
Jeśli Twój ojciec podchodzi do wszelkich poza "ASOwych" rozwiązań sceptycznie to radzę Ci aby naprawił to auto po swojemu ![]() Bo po programie zawsze pojawi się odkurz, rurka będzie czarna i założę się że będzie Ci truł ![]() Klient musi sam wiedzieć czego chce i być przekonany do swojej decyzji na 100% ... p.s DPF lubi zwykłe paliwa bez żadnych dodatków ![]() Tylko że jak poznał cenę w ASO to zwrócił się z pytaniem do mnie czy może da się to inaczej załatwić ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 03:02 |