![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 30 March 2009 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
Hej,
jechałem w weekend znad morza, był fotoradar, zwalniam, patrzę na automapę - ograniczenie 70, prędkość 74, patrzę na radar a tu cyk - w nocy, takie podczerwone światło. Chodzi dokładnie o ten http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/...nica_polska.htm Ktoś coś o nim wie? Fotka = mandat, czy może za duża czułość? Może zmienili tymczasowo ograniczenie na 50? Z drugiej strony zawsze słyszałem ze fotki się robią przy przekroczeniu 30+... Pytam, bo miejsca na punkty już brak. -------------------- ex Renault Megane II RS '04 - 2.0 16vT - F4RT 225KM 300Nm
Renault Megane III GT Line '13 - 1.6 16v - K4M 110KM 151Nm Renault Megane III RS Trophy '15 - 2.0 16vT - F4RT 275KM 360Nm |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 September 2005 Skąd: Katowice / Banja Luka ![]() |
Miałem identyczną sytuacje 2--3 tygodnie temu, właśnie gdzieś przed Częstochową jadąc na północ. Kilka dni później na Bałutach (Łódź) znowu to samo. Oba razy jechałem licznikowe 70-75, przy ograniczeniu 70. Na razie czekam na zdjęcia...
-------------------- #włoszczyzna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Na trasie Białystok-Wawa też był taki fotoradar, nawet na CB o nim mówili, także nie jest to zapewne pojedynczy przypadek. Co do tego czy dostaniesz mandat - trudno powiedzieć.
Co do robienia fotek +30kmh już nie jest tak kolorowo. Na trasach i w miastach sporo fotoradarów ma już obniżony pułap (info z drogówki). |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Za <+10 ponad ograniczenie ustawowo nie ma karania, wiec nie bedzie problemu.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 23 August 2007 Skąd: Częstochowa ![]() |
W tym miejscu fotoradar czynny od kilku miesięcy. Nie mogę potwierdzić, czy dostaniesz zdjęcie, ale gdzieś usłyszałem/przeczytałem informacje, że mandat jest zasadny +13km/h od ograniczenia. Poniżej tej granicy zawarte są błędy wskazań licznika oraz błąd urządzenia pomiarowego(konkretnie fotoradaru). Dobrze by było jakby mnie ktoś poparł/poprawił.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
Czasem sie zdaża, że fotoradar robi fotki przpadkowo,
wtedy można dostac mandat za pasy i za komórkę ![]() Jak jedziecie 80 licznikowe na 70, to nie ma prawa nic Wam cyknąc czy mandat przyjść -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
dziura budżetowa jest ogromna do tego stopnia że przyszło mi zdjęcie 68/50 100 pln i 2 pkt. na szczęście nie widać mordy...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 09:54 |