![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 21 July 2010 ![]() |
Czy ktoś montował na przednią oś jakieś większe tarcze wentylowane? Z czego podejdą zaciski z jarzmami?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: co chwilę gdzie indziej ![]() |
uno turbo
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 20 August 2007 ![]() |
UT ma wentylowane, i nie są większe bo sa tej samej średnicy czyli 240mm.
Większe 257mm wentylowane to z Punto GT, Bravo 1.8 i JTDki, Marea w większości wersji i jeszcze inne. P2 HGT ma już inny rozstaw w zacisku na śruby. Poza tym szukajka nie działa? Bo w niejednym temacie powinno pisać... |
|
|
![]()
|
|
Nic nie znalazłem przy pomocy szukajki. Owszem w wymienionych przez Ciebie samochodach są większe tarcze ale inna jest średnica śrub (12mm a sc są 10mm) i inne odsadzenie jarzma. Ponieważ nie chcę rozwiercać ani przerabiać zwrotnicy takie rozwiązanie nie za bardzo wchodzi w grę. Słyszałem o Palio ale nie mam pewności.
|
|
|
![]()
|
|
Średnica śrub w GT to 10mm więc nie wiem o co Ci chodzi. Pasuje P&P z tym co Ci napisałem wyżej...
Pisałem że nie masz patrzeć na zaciski z P2 HGT... EDIT Palio ma to samo co UT czyli wentyl 240mm. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 29 December 2002 Skąd: Trójmiasto ![]() |
http://groups.google.com/group/pl.misc.sam...3ffc5fee96b1b7#
W skrocie: Pasuja od Alfy 145 1.6 96r 257/12mm, pasuja tez od Palio ale sa chyba mniejsze tarcze. -------------------- Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
![]()
|
|
odwiedź autokacik.pl i zakładkę centomania.
|
|
|
![]()
|
|
http://groups.google.com/group/pl.misc.sam...3ffc5fee96b1b7# W skrocie: Pasuja od Alfy 145 1.6 96r 257/12mm, pasuja tez od Palio ale sa chyba mniejsze tarcze. Tylko że to nie są wentylowane tak jak chciał autor... |
|
|
![]()
|
|
W Alfie 145/146 były 257mm wentyle. Sprawdzę czy podejdą
|
|
|
![]()
|
|
Zaciski z Alfy pasują. Zamontowałem razem z tarczami 257mm wentylowanymi. Wszystko gra:)
|
|
|
![]()
|
|
Teraz pozostała mi sprawa drążków stabilizatora...w zasadzie to przedni mam już zamówiony. Pytanie brzmi: czy ktoś montował jakiś drążek stabilizatora na tylną oś? Może od czegoś podejdzie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 29 December 2002 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Tylko że to nie są wentylowane tak jak chciał autor... No jak widac sa ![]() Fajnie, ze pasuja, duzo polepszyly sie hamulce? -------------------- Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
![]()
|
|
Teraz pozostała mi sprawa drążków stabilizatora...w zasadzie to przedni mam już zamówiony. Pytanie brzmi: czy ktoś montował jakiś drążek stabilizatora na tylną oś? Może od czegoś podejdzie? Jakbyś korzystał choćby z tego co ja napisałem, odnalazł kolege "czucza" to byś wiedział jak można zrobić tylny stab. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
A tylny stab jest w moim temacie w projektach. okolice 1000zł u kolegi strozika... sam nic nie dobierzesz
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 02 December 2007 Skąd: kielce/kraków ![]() |
Pod tarcze 257 dawales dystans 5mm czy nie. A co stabilizatora mysle ze da sie zrobic samemu tak jak ma czuczu, w przyszlym tygoniu bede mierzyl 2 staby czy na dlugosc podejda.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 09:46 |