![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 27 October 2010 Skąd: SC ![]() |
Mała aktualizacja tematu jakiś czas temu decyzja zapadła o przesiadce z 1.2 8v na jednostke T-jeta z Abartha 500 1.4 16v
MOC 487 KM 484 NM DOŁADOWANIE 2.2 BAR wynik został osiągniety na E85 ![]() Silnik: 500 Abarth t-jet 1.4 16v -Szpilki do głowicy Arp M 10 Seria M9 -Turbo GT 2871r -Porting głowicy powiększone kanały ssące i wydechowe -Delikatne kąty na zaworach -Ostrzejsze wałki rozrządu -Regulowane wszystkie kółka od wałków -Twardsze sprężynki zaworowe -Wał skręcony szpilkami ARP -wał odelżony, -korby wyważone, -tłoki zrównane masowo Przeniesienie napędu -Skrzynia ( C 510) z szperą Torsena ![]() -Sprzęgło 4 łopatkowy spiek samonastawny -Jednoczęściowe koło zamachowe odelżone i wyważone wraz ze sprzęgłem. Układ Dolotowy -Intercooler 450x300x76mm fmic.pl -Chłodnica oleju 30-rzędowa fmic.pl -układ dolotowy po całości 76 mm fmic.pl -Kolektor ssący customowy dwukomorowy - ITB ( Przepustnica baryłkowa) z nastawnikiem elektrycznym Układ wydechowy -3 calowy downpippe oraz cały wydech po całości również 3 cale - 2X sondy lambda - 4x Termopary egt po jednej na cylinder Układ paliwowy -Wtryski BOSCH 2000cm (E85) -Dwie pompy paliwa Bosch 044 -Czujnik składu mieszanki paliwa z auto adaptacją Flex Fuel Sensor Elektronika - EMU -Kontrola trakcji -Podtrzymanie Turbo -Procedura startu -elektroniczny pedał gazu -Depo Racing egt gauge -Depo Racing temp oil gauge -Depo Racing temp water gauge -Depo Racing Fuel press -Auto Gauge AFR Zawieszenie Przód -Customowe Camber platy -Gwint Apexi N1 z regulacja twardości -Sprężyny Eibacha robione na zamówienie twardość dobierana na zamówienie . -Tył -Amortyzatory pochodzą z Hondy CBR z regulacją dobicia i tłumienia . -Tylna belka przerobiona pod te amortyzatory wzmocniona z możliwością regulacji delikatnych kątów. -Wszystkie tuleje poliuretanowe wraz z stabilizatorem Hamulce -Podwójne pompy hamulcowe pompy 19mm Przód -Tarcza brembo max nacinane i nawiercane 257 + klocek Ferodo DS. 2500 -Przewody w stalowym oplocie -Balance Bar Tył -Tarcze hamulcowe Brembo Max nacinane + klocek Ferodo Ds. 2500 -Przewody w stalowym oplocie Wnętrze -Dwa kubły Mirco GT-s (6kg) -Pasy szelkowe 3 calowe OMP -System Gaśniczy z 6kg gaśnicą MOC 487 KM 484 NM DOŁADOWANIE 2.2 BAR ![]() Podziękowania Dzięki dwóm niesamowitym nieocenionym super fanatykom mechaniki z Krakowa Kazkowi (Zuzio) oraz Damianowi udało się osiągnąć to głównie ich zasługa budowy tego auta i realizacji projektu. Oraz za nieocenioną pomoc bardzo dobremu koledze Mrówczanowi z (Fmic.pl Performance) która spora część jego asortymentu została użyta w budowie tego projektu. Trochę zdjęć: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Co jak co ale z wyglad zewnetrzny robi robote. Małe ale cieszy ;]. Chcialbym jeszcze zobaczyć wnetrze. No i wogole ile to ma hp teraz ? Mierzone było ? Pomiary 0-100 1/4 robione były jakies ?
Ogólnie chyba jedne z nielicznych sejów który mi sie naprawde podoba. Szczególnie ta felga jakoś tak pasuje do tego. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Bardzo fajnie zmodyfikowane auto,jaka moc na daną chwilę ?
-------------------- 2.0 TFSI CLDA powered by R PERFORMANCE
www.VAG-racing.pl |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Co jak co ale z wyglad zewnetrzny robi robote. Małe ale cieszy ;]. Chcialbym jeszcze zobaczyć wnetrze. No i wogole ile to ma hp teraz ? Mierzone było ? Pomiary 0-100 1/4 robione były jakies ? Ogólnie chyba jedne z nielicznych sejów który mi sie naprawde podoba. Szczególnie ta felga jakoś tak pasuje do tego. To prawda małe ale cieszy fundusze pozwalają na dłubanie tylko takiego pierdzi kółka. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
wywal tą pompe z punto gt bo jest do dupy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
jakie czasy do sety i na 1/4mili?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
jakie czasy do sety i na 1/4mili? Nie mierzyłem się jeszcze jedyny odnośnik do czasu jaki mogę mieć to powiedzmy ten sam motor i turbo K03s i doładowanie 0.8 bar czas to 14.295 ![]() Oraz mierzyłem się z tym cc ten sam motor tyle ze turbo to IHI rhb5 doładowanie również 1.1 bar On board tego cc http://www.youtube.com/watch?v=O5u8acKAMLk W tym sezonie po korekcie pojadę na hamownie to wrzucę wykres ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Jeden z moich ulubiencow
![]() Co do mocy to moja dupohamownia mowi ze jest kolo 140 kuni i 200nm ale szary ma lepsza hehe ![]() Dlub dalej ![]() -------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
Ale to auto z linku raczej 14.2 nie robi..
-------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Przeca mozna chyba wybadac teoretyczna moc z ecumajstra
![]() PS: jak znajdziesz czas lognij ecumajstrem na 3 biegu cos typu 2-6.5k obr ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: Witten/Radzionków ![]() |
Ale to auto z linku raczej 14.2 nie robi.. http://www.youtube.com/watch?v=9vNg6uaR5W0 Te po paru regulacjach, "naumieniu" sie jezdzenia przez wlasciciela i na r888 zrobil w kamieniu 14,2 czy 14,3 ![]() -------------------- Poprostu Szołpas ;)
Polska mysl techniczna na niemieckiej autobanie ... 176b9000 + td04 ^ 0,8 bara - stage 1 ;] |
|
|
![]()
|
|
Przeca mozna chyba wybadac teoretyczna moc z ecumajstra ![]() PS: jak znajdziesz czas lognij ecumajstrem na 3 biegu cos typu 2-6.5k obr ![]() Spoko póki co nie mam laptopa , turbo dmucha w zakresie od 3.5 rpm do odcięcia . Na filmiku on board nie mój tylko innego cc z którym się mierzyłem na rolce z 2 biegu odjechałem mu dość sporo . |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
no nie mozliwe, fajowo , kolega teraz cos takie sklada ale na innej turbinie, mozesz napisac kiedy ci sie pojawia pelny boost?
-------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 04 December 2010 Skąd: Wieluń ![]() |
Dobry projekt lubie takie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
Nie mierzyłem się jeszcze jedyny odnośnik do czasu jaki mogę mieć to powiedzmy ten sam motor i turbo K03s i doładowanie 0.8 bar czas to 14.295 ![]() odezwij sie na pw to na wiosne zmierzymy ![]() niejest to czasem dawny sej oskara ? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 January 2004 Skąd: Poznań ![]() |
Felga z widelcem Maserati bezcenna
![]() ![]() Pozdro, chyba mi gdzieś mignąłeś w CZ-wie ... -------------------- ***Jest: X5 5.0i; S80 2,5T; R1200 GSA***
***Było: Trabi 601 deLuxe; Polonez; Nexia; Asia Rocsta 2,2D; P 306 1,8 aut.; Fabia 1,4; Vectra 2,2DTI; AR GT 3,2 V6*** |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Heh, to są orginalne fele maserati.
Fajnie tutaj zobaczyć to auto. W końcu osiągi podążają za wyglądem. Jak dla mnie klasa ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
No poza xenonami naprawde super autko, gratuluje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
Fajne detale.
![]() -------------------- :)
|
|
|