![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 27 October 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Witam,
Potrzebuje dokupic klocki do hamulcow Wilwood'a Dynalite (tarcza 11.00"). Chcialbym uniknac sciagania klockow z USA (dedykowanych Wilwood'a) i stad tez wyszukalem sobie, ze da sie kupic klocki EBC Yellowstuff, ktore pasuja do w/w zaciskow. Auto to Civic 5gen (3D), ~300KM, uzywane jako auto codzienne + co jakis czas treningi na torze, KJSy itp. Czy taki klocek nie jest troche "przesadony" do takiego typu auta? Ma ktos z tym jakies doswiadczenie? Z gory dziekuje za odpowiedz. -------------------- Accord CL7
www.promotormocy.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Hm... a nie idzie jakiegoś Ferodo pod ten zacisk złożyć? Daj fotke klocka + najlepiej wymiary
![]() -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
http://brakepads.wilwood.com/06-illustrati...pages/7112.html
myslalem nad Ferodo ale jakos sie doszukac nie moge ![]() ![]() edit teoretycznie chyba ten klocek powinien pasowac jesli dobrze "rozczytalem" http://www.cambridgemotorsport.com/FRP502H...--Ferodo-DS2500 tyle, ze szerokosc klocka Wilwooda to 2,38" a Ferodo 2,58" ![]() -------------------- Accord CL7
www.promotormocy.pl |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 14 February 2008 Skąd: trn ![]() |
Carbone Lorraine ma w swojej ofercie klocki pod ten zacisk. Jego wymiary to 99,7/61,5/12,4 -> http://www.carbonelorraine-motorsport.com/..._wilwood_13.htm
|
|
|
![]()
|
|
Sprobuje jutro coś znaleźć w katalogu ferodo racing o ile ma pamięć mi na to pozwoli
![]() -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
gdyby udalo Ci sie cos dopasowac z DS2500 bylbym wdzieczny!
-------------------- Accord CL7
www.promotormocy.pl |
|
|
![]()
|
|
Dynalite b/bolt - FRP504
Dynalite c/pin - FRP502 Dynalite single - FRP506 Czy któryś z tych zacisków to Twój? ![]() Tu masz zdjęcia klocków i wymiary ![]() http://www.artman-racing.ee/artman/static/..._joonistega.pdf -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 10 May 2008 ![]() |
Ferodo tez robi do tego klocki, podobnie Pagid - chociaz te sa juz nieco drogie.
Zolte EBC - na ulice to troche przesada. Na zimno hamuja wprawdzie jakos, ale lepiej ostroznie. Za to po paru hamowaniach musze przyznac, ze po wcisnieciu hamulcem omal sie w kierownice zebami nie wgryzlem. Ale tez i faktem jest, ze jakos mocno nie upalam, wiec nie umiem powiedziec np. jak dlugo i jak dadza rade na torze. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Gr00by") Dynalite b/bolt - FRP504 Moj to teoretycznie Dynalite c/pin. Problem w tym, ze kupilem auto juz z tymi hamulcami stad brak pewnosci. Zakladajac, ze jest to wymieniony przeze mnie zacisk klocek do niego wyglada tak:Dynalite c/pin - FRP502 Dynalite single - FRP506 Czy któryś z tych zacisków to Twój? smile.gif ![]() wymiary 100,6 x 60,5 x 12,4 EBC ma do tego klocek z oznaczeniem DP4038R (Yellowstuff) i DP3038C (Redstuff), pomijam serie Greenstuff i standard, ktore wygladaja tak: ![]() wymiary 100x 60 x 12 a Ferodo tak: ![]() a jego wymiary to 100,7 x 46,4 x 12,5 Mam wrazenie ze ten ostatni nijak nie pasuje do moich hamulcow. CYTAT("RudeAmi") Zolte EBC - na ulice to troche przesada. Na zimno hamuja wprawdzie jakos, ale lepiej ostroznie. Za to po paru hamowaniach musze przyznac, ze po wcisnieciu hamulcem omal sie w kierownice zebami nie wgryzlem. Tym sie akurat nie martwie z racji tego, ze na codzien poruszam sie wyjatkowo spokojnie i do zatrzymania wystarczylyby byle spowalniacze. Pytalem bardziej czy te klocki nadaja sie do czegos pod katem ostrej jazdy czy moze lepiej szukac czegos innego?
-------------------- Accord CL7
www.promotormocy.pl |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 10 May 2008 ![]() |
Na moj gust to te drugie sa do Dynalite'ow raczej - przynajmiej tak wygladaja wg. katalogow Wilwooda.
Generalnie warto zajrzec na strone producenta - sa katalogi, mozna ustalic typ zacisku i rodzaj klockow. Faktycznie troche dziwnie z tymi ferodo - moze tylko sobie wymyslili inny ksztalt klocka, ktory pomimo to rozmiarami pasuje? |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie wedlug katalogow (Ferodo) klocek FRP502 to ten wlasciwy ale wymiary (szerokosc) zdaja sie temu przeczyc.
Gr00by, mozesz sprawdzic ile kosztuje ten klocek jako DS2500 badz DS3000? Przy okazji mozesz rowniez zerknac na ceny klocka FCP956 (tyl ITR), tez DS2500 i DS3000 ![]() -------------------- Accord CL7
www.promotormocy.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 02 October 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
mogę Ci "ściągnąć" Endlessa w dowolnej mieszance do tego zacisku. Z tego co piszesz to odpowiednik CCX bedzie w sam raz. IMO lepszy od 2500 a jednoczesnie "nie drze" sie i nie wali iskrami jak DS 3000 czy CarboneLorraine Nie trzeba go dogrzewac, na ulicy hamuje genialnie a co ciekawe nawet na Poznaniu daje rade np. w Subaru czy EVO. Co istotne oszczędza tarcze. Cena w zaleznosci od wyboru mieszanki ok. 800 PLN - przód.
http://www.endless-brake.info/e_layer_compounds2.htm -------------------- www.xbike.pl. Części samochodowe z USA. Karoseryjne, mechaniczne, performance. Układy hamulcowe Stoptech i Endless.
|
|
|
![]()
|
|
Na ile starcza taki klocek porównując do DS'ów 2500/3000?
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
nie potrafie rzetelnie odpowiedziec na to pytanie, myślę, że na nieco dłużej/może porownywalnie z DS 2500. U mnie w aucie /Subaru Impreza/ przejechane aktualnie ok 6-7000km w tym kilka wizyt w Modlinie i na Slomczynie - końca poki co nie widać.
-------------------- www.xbike.pl. Części samochodowe z USA. Karoseryjne, mechaniczne, performance. Układy hamulcowe Stoptech i Endless.
|
|
|
![]()
|
|
BTW Endless robi tez mega "zajefajne" szczęki do ręcznego. Niestety tylko do Imprezy i EVO, ale szczegolnie w tym drugim przypadku prawie likwiduje problem słabego rękawa. Do aut z mocną szperą centralną to praktycznie obligo. Do Subaru i EVO mamy graty na miejscu, moze czas najwyzszy pomyśleć o Hondzie
![]() -------------------- www.xbike.pl. Części samochodowe z USA. Karoseryjne, mechaniczne, performance. Układy hamulcowe Stoptech i Endless.
|
|
|
![]()
|
|
Xbike - mnie DS2500 starczyły na jakieś 5000-6000km. DS3000 przejechał chyba z 2000km więcej.
rudziński - a nie jest przypadkiem tak, że EBC podaje wymiary klocka całego z płytką, a Ferodo tylko warstwy ciernej? FCP956 wycenione mam tylko w DS2500. 460zł detal. FRP502 wysłałem zapytanie o cene. Jak bede coś wiedział to dam znać. -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Yyyy jakoś dziwnie tanio te FRP502
![]() 340zł DS3000 320zł DS2500 -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Xbike - mnie DS2500 starczyły na jakieś 5000-6000km. DS3000 przejechał chyba z 2000km więcej. jak wspomnialem wczesniej, u mnie przy tym przebiegu CCX-a jest jeszcze od cholery. Jezdze na gładkiej tarczy 326mm. BTW co ile wymieniasz tarcze jezdzac na DS3000? -------------------- www.xbike.pl. Części samochodowe z USA. Karoseryjne, mechaniczne, performance. Układy hamulcowe Stoptech i Endless.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
A podłączając się do watku...
czy ten klocek http://www.wilwood.com/Products/001-Calipe...11-SL4/pads.gif to jest o samo co ten z tego ktalogu http://www.artman-racing.ee/artman/static/..._joonistega.pdf ostatnia pozycja FRP 3097 bo wizualnie jest taki sam, ale wymiarami juz nie... a zaciski mam Wilwood superlite...i tez potrzebuję klocki do nich... |
|
|
![]()
|
|
jak wspomnialem wczesniej, u mnie przy tym przebiegu CCX-a jest jeszcze od cholery. Jezdze na gładkiej tarczy 326mm. BTW co ile wymieniasz tarcze jezdzac na DS3000? Niestety co dwa komplety klocków tarcze na śmietnik. Poprosto zżerają je te klocki, że szok. Tarcza dziurkowana Brembo ORO 262mm, ale i masa auta niecała tona. -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 03:05 |