![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 03 February 2008 ![]() |
Witam,
padło mi turbo w 2.0TDI 140KM montowanym w Dodge Caliber. Niestety przepuszcza olej. Z tego co zorientowałem się to montują tutaj silniki z oznaczeniem BKD. Mam 2 pytania : 1. gdzie najlepiej regenerować turbo, kiedyś w innym aucie brałem z EMP-turbo z Wrocławia, słyszałem wtedy dobre opinie o tym warsztacie, sam zresztą też byłem zadowolony. Aktualnie mają konto zawieszone na allegro więc zastanawiam się czy coś się z nimi stało 2. czy do tego silnika pasuje jakieś inne turbo P&P np. od wersji 2.0TDI 170KM, wiem, że kiedyś do 1.9TDI 110KM ASV kupiłem od 1.9TDI 130KM AWX i weszła P&P i do dzisiaj działa bez problemu Dzięki za pomoc pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
http://www.racingforum.pl/20-did-bsy-140km...er-t106046.html
Podobny temat. P&P od 170KM nie podejdzie bo turbo w BKD wisi w dół kolektora a przy 170 KM jest nad kolektorem. Przeróbki są małe i należy zebrać po prostu trochę gratów. Pasuje np. GT1749VC od BMN albo KKK od CR 2,0 TDI 170 KM. Przerobić trzeba wydech, chłodnicę EGR, dolot, doprowadzenie i spływ oleju, wylot z turba. Jak zbierzesz wszystkie graty z BMN to zostanie Ci tak naprawdę pospawanie wydechu. -------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 03 February 2008 ![]() |
skoro nie ma P&P to sobie daruję inne, auto i tak ma posłużyć jeszcze przez jakiś czas i potem zmiana.
A może mi ktoś potwierdzić oznaczenie silnika, bo raz słyszę BKD innym razem BSY więc sam już nie wiem No i kwestia polecenia solidnego serwisu regenerującego turbo |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 May 2008 ![]() |
BSY masz w Mitsubishi outlander A bkd w grupie VW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |