![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
Witam,
sprawdzałem w szukajce ale coś nie chce działać. Czy ktoś ma namiary na jakiś zakład który zajmuje się cynkowaniem w Warszawie lub okolicach. Chcę ocynkować śruby i tego typu pierdoły do zawieszenia do samochodu. Najlepiej by było jakby ten zakład mógł przygotować sobie te detale do cynkowania i ocynkować, bo dzwoniłem do kilku firm i wykonują tylko cynkowanie, piaskowania nie robią a te graty są z dwudziestoletniego samochodu i są pokorodowane. -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
Bo to się czyści chemicznie, a nie piaskuje. Poza tym jaki problem dać w jednym miejscu do piaskowania, a potem zawieźć do galwanizerni?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
No ją się właśnie na tym nie znam, więc pytam. Czy chemia da radę rudemu, którego jest na grubo ?? Nie mam czasu żeby wozić z miejsca w miejsce, a jak się oczyści do żywego metalu to dobrze to odrazu pokryć powłoka.
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 03 August 2011 Skąd: Szczecin ![]() |
Zaraz tam chemią.... To chyba tylko aby oczyscic i nie skrzywdzić jakis powierzchni pracujacych czy coś...
Sruby, srubki srubeczki w firmie wszystko szlo do blestra, a potem do galwanizy. Tylko trzeba uwazac na to, co sie daje do galwanizy, bo np alu kolnierze w kwasie znikaly ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 November 2015 ![]() |
Nie cynkuje się śrub, zwłaszcza od zawieszenia... Miękną przez to że przed cynkowaniem wrzucają je do wodorotlenkówetc... sprawdzałem sam takie śruby. 10.9 wycynkowana staje się miększa od 8.8 "czarnej". Lepiej pochromować albo pomalowac proszkowo.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
To rzeczywiście kiepsko. Takie rzeczy robią w każdej cynkowni i przy obu rodzajach cynkowania: ogniowym i galwanicznym?
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 29 May 2009 ![]() |
Słowo klucz - kruchość wodorowa.
http://www.megares.pl/informator-techniczn...fo,1,11,34.html http://www.cnpmyszkow.pl/cynkowanie-lamelarne/ (!!!) |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Wg tego co zostało napisane w pierwszym podanym przez Ciebie linku samo cynkowanie ogniowe nie jest szkodliwe. Ale chyba przygotowanie do niego jest szkodliwe?
-------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 14 June 2009 ![]() |
Jest jeszcze cynkowanie płatkowe - nadaje się do tego typu rzeczy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 26 April 2025 - 03:18 |