![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 28 February 2010 ![]() |
Witam, czy BMW M5 e60 nadaje się w ogóle do uturbienia i podniesienia mocy czy jest to już na tyle wysilony silnik że raczej padnie, nie ukrywam że to BMW bardzo mi się podoba ale jeżeli chce się mieć więcej mocy to czy nie lepiej zamienić na RS6 c6 gdzie samym programem można daleko dojśc?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Ile czasu używałeś M5 E60?
A ile RS6 C6? Zadajesz pytanie, by ktoś Ci powiedział czy nie zamienić ( ![]() Do M5 E60 raczej preferują kompressor, ale są lepsze silniki do takiego zabiegu. Na m5board piszą, że z turbo większość popłynęła... |
|
|
![]()
|
|
M5 używam kilka miesięcy RSa wogóle nie miałem ale właśnie zamierzałem się uturbić m-kę tylko jak piszesz też czytalem że m3 płyną a o m5 nic konkretnego nie znalazłem, czyli ogólnie silnik w M5 nie nadaje się na wysiłki rzędu 800KM?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
G-Power robiło w M5, M6 po 800 koni za pomocą bi-kompressor... z tym, że to już nie na seryjnym silniku - kucizna wjeżdza. W Polsce nie słyszałem o podobnym projekcie, co jednak nie oznacza, że go nie ma.
No i prozaiczna rzecz, spod świateł RS6 po programie porobi takie 800 konne M5 z racji AWD - tym bardziej w polskich warunkach, o tym też nie można zapominać |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
jak go odpowiednio przygotujesz to myśle że i 1000 nie będzie problemem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
No a jak ci się jeździ Mką V10? Na prawdę czujesz nudę, jest za wolno, za cicho i za mało szarpie? Ja jeździłem chwilę M6 to na brudnych czy lekko nierównych ulicach miała ponad 7 sekund do setki wg racelogica przez ciągłe mielenie, na turbo to chyba w ogóle gaz do dechy poniżej 150 km/h by odpadał
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Tak wiem jak jest mam kilka aut do codziennej jazdy a6 3.0 tdi 300koni ale właśnie mka chcialbym żeby było te 800KM wiadomo że i to kiedyś będzie malo ale chcę tyle uzyskać, fakt trakcja nijaka, aczkolwiek z rolki myślę że da radę, u mnie już skrzynia była przy 120 000km wymieniana nie było 4tego biegu, zastanawiałem się czy ewentualnie nie da rady podebrać skrzyni od 4wd ale pewnie nierealne, jeżeli się mylę to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu. Czyli silnik 1000KM wytrzymuje? Trzeba zakuć?, słyszałem że w rs-ie do takich mocy dobry program wystarczy i tyle ale za bardzo nie chcę mi się wto wierzyć.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
program i 1000km w rs6 c6? nierealne
![]() co do M5 to trakcja może i bedzie... z rolki w cieply letni dzien przy asfalcie rozgrzanym do 30 st i na jakichs mega walcach. i to zapewne nie na 1 biegu. silnik na taka moc na pewno bedziesz musial zakuc. skrzynia ci dlugo nie pociagnie. |
|
|
![]()
|
|
Czyli tak jak myślałem że ściema z tym programem, rozumiem że jak zakuję silnik i uturbię to da radę 1000km wyciągnąć? Czy ktoś w pl to wystroi?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
myślę że kucizna to nie wszystko na taką moc.. z wystrojeniem nie powinno być problemu
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
Może być ciężko z turbo. Posprawdzałem i...nic. Takie HPF nie robi a są w tym dobrzy jeśli chodzi o M3. Kompresor na twinscroll i cieszyć się mocą?
http://www.esstuning.com/products/S85-VT2%...ger-System.html 650HP niby pakiet ale jest napisane że 775 HP możliwe ![]() ESS jest w Szwecji gdyż to jest szwedzka firma. Zawsze można się do nich wybrać i pogadać. Z tego co widać wstępny koszt samego pakietu to 40k pln. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
A może zmień na nowe M5/M6? Seryjnie jest na turbo, tunerzy mają już programy na okolice 750hp, a auto jest niedługo na rynku. Wiem, że V10 ma kozacki dźwięk i to "ostatnia prawdziwa M" ale jak chcesz się bawić w doładowanie to może warto zbadać nowy model. Wiem, że taki ruch też by swoje kosztował, ale uturbienie M5 czy wstawienie kompressora też tanie nie będzie
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 04 September 2012 ![]() |
A może zmień na nowe M5/M6? Seryjnie jest na turbo, tunerzy mają już programy na okolice 750hp, a auto jest niedługo na rynku. Wiem, że V10 ma kozacki dźwięk i to "ostatnia prawdziwa M" ale jak chcesz się bawić w doładowanie to może warto zbadać nowy model. Wiem, że taki ruch też by swoje kosztował, ale uturbienie M5 czy wstawienie kompressora też tanie nie będzie ![]() Myślę że 50-60k pln trzeba szykować na zabieg kompresor lub turbo. Plus dodatkowe kieszonkowe w razie W. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 03 November 2003 Skąd: W-wa/ Radom ![]() |
zastanawiałem się czy ewentualnie nie da rady podebrać skrzyni od 4wd że co prosze ? ![]() Ostatnio widziałem na YT M5 turbo w okolicach 800KM, z USA oczywiście... -------------------- Boogie
Sprzedam SkRzYnIe Manual 6-b z M5 e39 w super stanie, info na priv |
|
|
![]()
|
|
tak tak myślałem w razie czego dobrać skrzynię od jakiegoś innego bmw 4x4 bo wiadomo że trakcji przy seryjnej mocy nie ma a to auto bardzo mi się nadal podoba, chciałbym dłubnąć, nowa m5 kolosalne koszta a i tak nie wygląda wg mnie ładnie e60 jest jednak agresywna.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 October 2010 ![]() |
Szczerze? Pewnie da się to zrobić, za 1,5 krotności wartości auta, pod warunkiem, że ktoś się tego w ogóle podejmie.
|
|
|
![]()
|
|
tak tak myślałem w razie czego dobrać skrzynię od jakiegoś innego bmw 4x4 ale możesz mi to objaśnic, co da skrzynia z jakiegoś 4x4 bmw ? pomijam że nie będzie bardziej wytrzymalsza niż smg, tak myślę przynajmniej, to co ma dać że to bedzie skrzynia z 4WD???? Czy są jakieś inne skrzynie w bmw 4x4 ? -------------------- Boogie
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
widzialem na yt filmiki z m5 e60 od gpower, 800hp na 2 kompresorach, 360km/h popierdzielali w nocy po autobahnie, przeciag niesamowity. dowiedz sie co tam dokladnie siedzi, moze jakis kit jest w sprzedazy, poskladac to do kupy to juz dalibysmy rade
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Jest przedstawiciel g-powera w Polsce ;-) pisz, dzwoń, jedź i dowiaduj się. Z tego co wiem to jest też opcja pojechania do Szwabii na testy jak takie coś jeździ.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Jest ten kit w sprzedaży w GPower,
nazywa się : Supercharger System SK III RR Cena kitu waha się od 52 do 55, tysięcy, tyle że Euro ![]() Acha, skrzynia jest seryjna przy tym zestawie, i auta jeżdżą z seryjną skrzynią, można znaleźć z mboardu testy i pojeżdżawki -------------------- Boogie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 07:33 |