![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 04 January 2023 ![]() |
Witam,
Mam Audi tak jak w temacie. Wersja quattro, skrzynia oem 5 biegowa Trochę jest już porobione ale trzeba to złożyć do kupy bo jeszcze nie jezdzi. Modyfikacje Turbo hybryda Żeliwny kolektor z szerszymi kanałami brak katalizatora Luźniejszy wydech ( sportowe tłumiki) Wydajniejsza pompa paliwa Centralny Intercooler Wskaźnik doładowania blow off nowy n75 cewki od tsi zrobione sprzęgło na 350KM Sztywne koło zamiast dwumasu Nie wiem jaki wtryskiwacze dać ani od benzyny ani od LPG, reduktor kupiony pod 350KM Nie mam nikogo kto by ogarnął mapę pod te modyfikacje, aktualnie mapa od ajl 190KM z przesunięta odcinką Mam cały zestaw żeby przerobić na me 7.5 lecz nie mam elektryka który połączy wiązkę z budą Ktoś pomoże. 46-320 mój kod pocztowy, zależy od sytuacji mogę podjechać. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 11 January 2015 Skąd: Zbąszyń ![]() |
Połączenie wiązki silnika z budą to powiedzmy 2h roboty. Schemat w dłoń i lecisz...
|
|
|
![]()
|
|
to szukam takiej osoby która zrobi mi mapę pod kompa aeb ewentualnie osobę która zrobi swapa na me7.5 kompa tez już mam pod me7.5
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Komp musi być ME7.5.5 z AWT najlepiej 1mb, a nie kondonek 512kb.
Na osprzęcie ME3.8.2 wystrojenie tego to koszt kilka tysięcy złotych, a potem kultura pracy i diagnozowalność nadal kiszka. Zapytaj w Vag4You tam gdzie Jagodowy to Ci wsadzą wiązkę, kompa i zestroją. Zanim oddasz auto to wywal na regał tego blow offa, załóż DV jak normalny biały człowiek nie chcący mieć problemów ze spadającymi obrotami, a jak chcesz psyt psyt na siłę to DV hybrydowe properfekt zapodaj. Dwie nowe odmy wsadź, wszystkie doloty MUSZĄ mieć wyfelcowania na końcach rur, caluteńki dolot sprawdź zaworki zwrotne, zapodaj nowe N75 Pierburg, nowy MAF Bosch dla AWT albo 3 calowy nowy Bosch z AMK/BAM, wtryskiwacze benzynowe 430ccm Bosch (obniżasz listwę) albo 440ccm Bosch (pasują p&p) albo 630ccm Bosch (obniżasz listwę), dolot ogólne też kompresorem nadmuchaj 1,5-2,0bar ma trzymać. ![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 26 January 2014 ![]() |
Jestem z niedalekich okolic, mogę Ci ogarnąć strojenie na org wiązce na ecu z agu, ewentualnie przęłożyć wiązke na me 7.5.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Polecam powyższego kolegę, wie co robi, warto wydać kasę i nie negocjować, zjadł zęby na tych wozikach.
![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 26 January 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jedna osoba mi napisała że najszybciej i najłatwiej oraz najlepiej będzie wsadzić ecumaster det3 jaka wasza opinia?
|
|
|
![]()
|
|
Nie idź tą drogą.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 19 October 2003 Skąd: krakooff ![]() |
+1.
Albo ME7.5 albo chociaż Emu Classic(jak jest to C5 z AEB, to reszta wozu będzie dalej działać normalnie). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 25 April 2025 - 04:26 |